Programma

  
 ZA 18 MEI Jazzconcert: Sanne Sanne
  Rijke vocale harmonieën en verleidelijke grooves.
 ZAAL OPEN  20:00 uur
 AANVANG  20:30 uur  Snel kaartjes kopen
 ENTREE  € 15,00  
 LEDEN  € 10,00 

 

Sanne Sanne

2405SanneHuijbregtsWaarom kennen we Sanne Huijbregts niet? Omdat ze nog jong (32) is ? Bijzonder is ze in ieder geval!
Ze studeerde zang aan het Amsterdams conservatorium en ze bespeelt vibrafoons, marimba’s, het klokkenspel en zelfs de balafoon. Daarnaast componeert ze. Het genre? Vocale folkjazz aldus het Bimhuis. “Sanne Sanne (kwartet Huijbregts) verbindt de zinnelijke klankwereld van de indie-folk met het altijd verrassende bochtenwerk van de jazz” aldus de aankondiging van een concert van Huijbregts op 14 september 2023 in het Bimhuis.
Op YouTube vind je een prachtige vertolking van de schitterende compositie van Elliott Smith ‘Between the bars’. Ook vertolkt ze ‘Death with Dignity’ van Sufjan Stevens; heel erg mooi en ‘Mirrorball’ van de Britse popgroep Elbow. Met inspiratiebronnen als Punch Brothers, Bon Iver en Radiohead en Huijbregts keuze voor de covers van folkmuzikanten wordt de kwalificatie folkjazz wat duidelijker.
Wat is er nog meer bijzonder? Het kwartet van Huijbregts bestaat uit twee mannen en twee vrouwen. Bij het concert in Artishock zal drummer Jeroen Batterink helaas ontbreken. De vrouwen (naast Huijbregts violiste Roosmarijn Tuenter) lijken de hoofdrol te spelen. Bovendien wordt er bij vlagen driestemmig gezongen. Rijke maar ook complexe vocale harmonieën. Tuenter en ook contrabassist Pat Cleaver vormen met Huijbregts een fraai koor. Dat is toch ongehoord in de context van de jazz! Dat alles levert een bijzonder eigen geluid op dat we niet eerder hoorden. Een nieuwe lente, een nieuw vibrafoongeluid. De vibrafoon (Huijbregts bespeelt vaak de xylosynth, een elektrische vibrafoon) is vooral een begeleidend welluidend harmonie-instrument. De viool wordt vaak getokkeld. Bassist Pat Cleaver en violist Roosmarijn Tuenter vormen de sectie der snaarinstrumenten. Sanne Huijbregts levert een schitterende percussieve en harmonische bijdrage. Geen wonder dat het kwartet van Huijbregts een heel eigen geluid heeft. De teksten zijn ook van de hand van Huijbregts. Er staat ons dus ‘zinnenprikkelende folk-jazz’ te wachten van ‘vocaal wonder Sanne Huijbregts’ als we het Bimhuis mogen geloven.

Huijbregts studeerde in Kopenhagen en Berlijn en vormde met gitarist Eran Har Even het duo EvenSanne. Dit duo produceerde twee cd’s: ‘Something So Sweet’ in 2014 en ‘What If’ in 2017. Huijbregts won twee keer het Prinses Christina Concours (in 2010 en 2012) en is ook winnaar van de Keep an Eye: The Records 2016! In 2019 startte het project Sanne Sanne. In 2023 kwam het album ‘Mountain Child’ van het kwartet Sanne Sanne uit dat op de website van Jazzism een fraaie beoordeling (9) kreeg. Inmiddels is er een nieuwe cd aangekondigd die in mei in het Bimhuis gepresenteerd zou moeten worden.

Repertoire genoeg voor het concert in Artishock! Veel redenen dus om ons te verheugen op het concert van een exceptioneel muzikaal gezelschap!

Bezetting:
  Sanne Huijbregts - zang/vibrafoon
  Roosmarijn Tuenter - zang/altviool
  Pat Cleaver - bas/zang.

 (foto Sanja Marusic).

website Sanne Huijbregts