Blues / Pop

Zaterdag 24 februari, Rootbag met gitaar virtuoos Richard van Bergen

Zelden gezien, Richard van Bergen is een man wiens gitaar aan zijn lichaam vast lijkt te zijn gegroeid, alles klopt, hij is één en al muziek.

2018 02 rootbag

Bekend als Shiner Twin bandlid maar tegenwoordig speelt hij samen met zijn Rootbag bandleden Jody van Ooijen en Roelof Klijn. 

Ze stonden reeds op Moulin Blues, North Sea Jaz, Rhythm & Blues festival Peer (Belgium), Zwarte Cross en diverse festivals in Europa en Austin Texas USA. Ze begeleiden muzikanten waaronder James Harman, Rosco Chenier, Matt Schofield, Duke Robillard, Malford Milligan en Byther Smith. Zeg nou zelf, wie kan dat op zijn palmares schrijven in Nederland?

Begin 2016 kregen zij de Dutch Blues Award voor beste bluesband van Nederland van het jaar 2015. Zeer gewaardeerd door collega muzikanten.

September 2017 lanceerde Rootbag zijn tweede CD "Walk On In" die geweldige recensie's kreeg. 

Eind 2017 gaan zij nog op Dutch Blues & Roots tournee met 7 bands door een aantal Nederlandse concertzalen en poppodia. 

En dan op 24 februari 2018 staat Rootbag op ons podiuimpje, vraag niet hoe het kan..... 

2018 02 RootbagLive

Februari wordt met Rootbag weer een echte bluesavond.... Mississippi Delta, sexy grooves uit New Orleans, soms funky en wat soul, allemaal stijlen die voorbij komen deze avond en je kunt beluisteren en van genieten. Dansen mag.... ;-)

Meer info

www.rootbag.nl

Om zeker te zijn van je toegang wordt reserveren aanbevolen.... links in het menu.

Het voorprogramma wordt deze keer verzorgd door de Amersfoortse band Simplify

2018 02 Simplify Band ZW

Simplify is een jonge rockband die in 2009 werd gevormd door Thomas, Tim en Lars. Gezamenlijk hebben ze onder de bandnaam ‘Motion’ al menig talentenjacht en bandjesavonden doorlopen en een flinke dosis ervaring opgedaan. Intussen hebben ze hun naam veranderd naar het Simplify. Ze wonnen in 2017 de Grote Prijs van Leusden, stonden in september op het UITWeekend in De Flint in Amersfoort en in december was Simplify nog finalist van de Utrechtse Popprijs in Tivoli Vredenburg. Reden genoeg om ze uit tenodigen om in het voorprogramma van Artishock Blues-Pop te spelen. Hun muziek valt te beschrijven als Rock, met wat snufjes Hardrock en de nodige ballads. Strakke drums, ritmische en ruige gitaarpartijen, lekkere basloopjes, scheurende gitaarsolo’s en een lekkere rockstem.

Mis hun optreden niet en kom vroeg want ze starten reeds om 20:30 sharp.