Film
  Viceroy's House – Chada – UK – 2017 – 106 minuten  
  Viceroy s House  
12 gew          

Regisseur: Gurinder Chadha
Acteurs: Hugh Bonneville, Gillian Anderson, Michael Gambon, Simon Callow, Manish Dayal, Simon Williams

1947. De Britse heerschappij in India is bijna ten einde. Koningin Victoria’s achterkleinzoon, Lord Mountbatten verhuist voor een periode van zes maanden met zijn echtgenote en dochter naar New Delhi. Als laatste onderkoning is het zijn taak de overgang naar onafhankelijkheid van het land te overzien.
Al snel breekt geweld uit tussen de hindoes, moslims en sikhs, iets dat ook grote invloed heeft op de levens van de vijfhonderd personeelsleden in het paleis van de onderkoning. De liefde tussen Jeet, een jonge hindoe-bediende en Aalia, een moslimvrouw die in het paleis werkt, loopt gevaar ten onder te gaan door de tumultueuze gebeurtenissen en hun eigen conflicten met hun respectievelijke religieuze gemeenschappen.
Wanneer de situatie dreigt te escaleren, worden ze gedwongen een monumentale keuze te maken.

Historisch drama over het moeizame proces naar onafhankelijkheid van India en Pakistan. De film begint in 1947, wanneer de laatste gouverneur-generaal van Brits-Indië, Lord Louis Mountbatten, aankomt in zijn enorme nieuwe huis uit de titel. Mountbattens taak is het om Brits-Indië zonder al te veel bloedvergieten naar onafhankelijkheid te leiden.
Hoe moeilijk dat zal worden blijkt al uit de onrust onder zijn personeel, waar de spanningen tussen moslims, hindoes en sikhs steeds verder oplopen.
Chadha's film is degelijk en sympathiek, maar ook voorspelbaar en opvallend vlak.

Maandag 27 november en woensdag 6 december, 20:15 uur.


Reserveren is alleen mogelijk na (eenmalig gratis) registreren op deze website!

Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

Filmhuis Logo Hor CMYK Hart voor Film v09 50