Film
  Petit Paysan – Charuel – FR – 2017 – 90 minuten  
  Petit Paysan compr  
12 eng          

Acteurs: Jean-Paul Charuel, Swann Arlaud, Sara Giraudeau, Isabelle Candelier

Regisseur Charuel is van boeren-familie. Zijn ouders zijn boeren, zoals hun ouders dat ook waren. Hun boerderij is in Droyes, tussen Reims en Nancy, twintig kilometer afstand van de dichtstbijzijnde stad, Saint-Dizier. Ze hebben het ondanks de zuivel crisis, vanwege hun harde werk, kleine investeringen, weinig nieuwe apparatuur en matige leningen nog gered. Het kost moeite en intelligentie om te overleven.

Charuel heeft nooit gedacht om de boerderij over te nemen. Hij is bekend met het werk, maar heeft nooit gepland om in de voetsporen van zijn ouders te treden. Wel dacht hij aan het boerenbedrijf bij de wisselingen der seizoenen toen hij op de ‘La fémis’ filmschool studeerde. Charuel zegt: “In 2008 raakten mijn moeder en ik bij een auto-ongeluk betrokken. Ik moest haar zes maanden vervangen op de boerderij. Gedurende deze zes maanden van discipline was ik in de beste vorm, zowel fysiek als mentaal! Ik voelde me goed.”

Dit is het speelfilmdebuut van de Noord-Franse boerenzoon Charuel, gefilmd op het kleine melkveebedrijf van zijn gepensioneerde ouders, die bijrolletjes spelen. De jonge boer Pierre (Arlaud) krijgt te maken met een gekke koeien-achtige besmetting, maar zet alles op alles om te voorkomen dat zijn gezonde dieren daar de dupe van worden. Een atypisch, licht surrealistisch plattelandsportret met melkmachine-ritmiek op de geluidsband en een enkel psychothriller-effect, over een verdwijnend type boer die met zijn veestapel is vergroeid.

Maandag 19 en woensdag 28 februari, 20:15 uur.


Reserveren is alleen mogelijk na (eenmalig gratis) registreren op deze website!

Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend