Film
  Heartstone – Arnar – IS – 2016 – 126 minuten  
  Heartstone st 4 jpg sd compr  
al

Regisseur: Guðmundur Arnar Guðmundsson
Acteurs: Katla Njalddottir, Blær Hinriksson, Baldur Einarsson

Nog geen driehonderdveertigduizend mensen mogen zich IJslander noemen en het noordelijk gelegen eiland is vrijwel alleen langs de kust bewoond. Het zoeken van een geschikte levenspartner lijkt dan ook een speld in een hooiberg, laat staan als je op iemand van hetzelfde geslacht valt.
Thor en Kristján zijn twee onafscheidelijke vrienden in een afgelegen IJslands vissersdorp. Hoe mooi het ruige landschap daar ook is, toch slaat de verveling tijdens de lange zomermaanden vaak toe. Ze vissen een beetje, hangen rond op de autosloop en kijken naar sexy beeldkaartjes, zoals pubers dat met elkaar doen. Thuis hebben ze het geen van beiden leuk, zodat ze veel met elkaar optrekken.
Thor groeit op zonder vader en zit thuis tussen de vrouwen. Kristján heeft te kampen met een veel te dominante vader die al eens een dorpsgenoot in elkaar heeft geslagen omdat hij homo is. Zijn ouders staan op het punt van scheiden. Ook al is Kristjan een kop groter dan Thor en begint al echt op een man te lijken, toch is het Thor die het meest aan meisjes denkt en gek is op Beta. Om geen spelbreker te zijn maakt Kristján werk van Beta's vriendin Hanna.
Maar tijdens een spelletje ‘Truth or Dare’ wordt het duidelijk dat Kristjáns affectieve gevoelens vooral gericht zijn op zijn vriend. Een schokkende gebeurtenis zet hun trouwe vriendschap zwaar onder druk.

Maandag 26 maart en woensdag 4 april, 20:15 uur.


Reserveren is alleen mogelijk na (eenmalig gratis) registreren op deze website!

Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend