Galerij

Zondagmiddag 6 december wordt in Artishock om 15.00 uur de expositie “Colourful art of dreams & desire”  geopend.2015 12 Merel aan het werk in de Orchideeënhoeve

Door: Marian Reintjes

In de maand december exposeert Merel Visser een 18-tal schilderijen uit haar omvangrijke collectie. Merel woont in Sneek maar bij een bezoek aan familie en via hen aan Artishock, sprak de sfeer van de expositiezaal haar erg aan. Reden voor haar om er verder naar te informeren.

Sinds haar 17e jaar schildert zij, nu al zo’n twintig jaar in een eigen stijl die te omschrijven is als “lyrisch” en “sprookjesachtig”. Ze schildert haar wereld van verlangen uit, waarin de natuur weelderig en fantasievol aanwezig is. Rijk aan vormen en in een waaier aan kleuren, toont ze een omgeving waarin ze weg kan dromen en zich vredig kan voelen.

“Ik maak werk ‘op maat’ geeft Merel aan. “Muurschilderingen”, die ze ook veelvuldig maakt, “kunnen een groot formaat hebben. Maar ook zal een ontwerp voor een bruin café een heel andere uitstraling hebben dan bij voorbeeld een schildering voor de aula van een lagere school. Die hebben dus ook in die zin ‘een andere maat’. Thema, kleurgebruik, grootte, alles stem ik af op de ruimte waarin het kunstwerk komt te ‘hangen’. Maar vooral geldt dat, voor alles wat ik maak, ik er al mijn liefde in stop.

De schilderijen die ik nu in Artishock ga exposeren, variëren ook van royale (160x160cm) tot heel bescheiden afmetingen (30x40cm).”

Al vanaf de middelbare school werkt ze in opdracht voor scholen, restaurants  en particulieren. Tot haar verrassing kreeg ze in de vierde klas HAVO 75 gulden aangeboden door de directrice, voor een van haar tekeningen. Wat later mocht ze voor het beschilderen van drie deuren in een restaurant 1000 gulden in ontvangst nemen. Zonder een spoortje twijfel volgde ze dan ook dit spoor, om met schilderen in haar levensonderhoud te gaan voorzien.

2015 12 Merel in expositie 2014“Ik ga veel de natuur in en van alles wat ik om me heen zie, houd ik lijnen en sferen opgeslagen in mijn hoofd en dat komt later tot uiting bij het schilderen.

De laatste tijd schuif ik wat meer door naar “mythen” en komen er naast de vaste vrouwspersonen ook meer mannen in mijn werk voor.

In de toekomst hoop ik ook nog aan andere aspecten van mijn vak toe te komen

waaronder een dag in de week les geven aan jonge mensen, leiding geven aan live-action painting, cd-hoezen ontwerpen, sprookjesboeken illustreren en laarzen en leren jassen beschilderen, om maar een paar dingen te noemen!”

 

 

 

Omdat de eerste zaterdag van de maand nu op Pakjesavond valt is de Opening van de expositie dus op

6 december om 15.00 uur.’s middags - met muziek van de JazzCats

De expositie is te bezichtigen tot woensdag 23 december. Openingstijden: woensdag- en vrijdagochtenden tussen 10 en 12 uur en maandag- en woensdagavonden tussen 19.15 en 20.15 uur. Verder in overleg tel: 06 25586354

2015 12 Expositie Soest