Jazz

Zaterdag 20 mei: Young VIPs 2017 on Tour: Okabe Family en Xavi Torres Trio, aanvang 21.00 uur, entree € 12,-/9,-.

Dubbelconcert

Altsaxofonist Genzo Okabe en het Xavi Torres Trio zijn de Young VIPs van 2017, de meest veelbelovende talenten volgens programmeurs van Nederlandse jazz- en improvisatiepodia.

Elk jaar zijn er weer twee nieuwe Young VIPs, veelbelovende talenten geselecteerd door programmeurs van de 25 podia aangesloten aan de Vereniging van Jazz- en Improvisatiemuziek Podia (VIP). Het gaat om musici en bands die in Nederland gevestigd zijn en hun eigen werk componeren. Tijdens de Young VIPs Tour reizen zij door het hele land.

1705Young VIPs 2017 Okabe Family 1Okabe Family is de band van de uit Japan afkomstige altsaxofonist Genzo Okabe. Vanuit zijn geboortestad Tokyo trok hij eerst naar Perugia en vervolgens naar Den Haag voor zijn studies klassieke saxofoon en jazzsaxofoon. Zijn muziek klinkt hedendaags en is tegelijk gebaseerd op diepgaand onderzoek naar de vroege jazz uit New Orleans. Opvallend is zijn prachtige toon op zijn instrument. Tevens heeft het kwartet een meesterlijke Spaanse pianist in de gelederen: Miguel Rodriguez, de Young VIP van 2014! ‘Okabe’s compositions are excellent in terms of open-mindedness to unusual metre and harmony’ (Jazz Japan).

1705Young VIPs 2017 Xavi Torres Trio 1Het Xavi Torres Trio won afgelopen zomer de Sena Dutch Jazz Competition en is daarmee automatisch geselecteerd voor de Young VIPs Tour. Eerder wonnen Xavi en zijn trio al twee Keep An Eye Awards en speelden ze op het North Sea Jazz Festival. Het trio van de uit Spanje afkomstige, klassiek onderlegde pianist Xavi Torres Vicente debuteerde sterk met het album Skyline. Opwindend trio-spel met een eigen verhaal, waarbij avontuur, spelplezier en toewijding op hoog niveau doorklinken. ‘Lyrisch, technisch en ritmisch superieur met veel muzikale potentie en één adem van energie en samenspel. Harmonisch eigenzinnig, met heel veel spelplezier en een spannend en verrassend eigen verhaal.’, aldus de vakjury van de Dutch Jazz Competition.

Okabe Family:
Genzo Okabe altsax, Miguel Rodriguez piano, Steven Willem Zwanink bas, Francesco De Rubeis drums

Xavi Torres Trio:
Xavi Torres piano, Vic Moliner bas, Joan Terol drums


Meer info:

http://www.youngvips.nl
http://www.genzookabe.com
https://www.xavitorresmusic.com
YouTube OkabeFamily
YouTube XaviTorresTrio

FPK LOGO ZWART XS