Jazz

Zaterdag 20 mei: Young VIPs 2017 on Tour: Okabe Family en Xavi Torres Trio, aanvang 21.00 uur, entree € 12,-/9,-.

Dubbelconcert

Het talentenjachtseizoen is geopend! Veelbelovende muzikanten uit de kweekvijver van de jazz treden aan als gevolg van een smaakvolle selectie van kieskeurige keuzeheren. Programmeurs van 25 podia aangesloten bij de Vereniging van Jazz- en Improvisatiemuziek Podia (VIP) maken een weloverwogen keuze. Onbekend maakt onbemind? De Young VIPs zorgen voor een meer dan aangename kennismakings- en promotietour. Pianist Xavi Torres en altsaxofonist Genzo Okabe waren te gast bij Vrije Geluiden van de VPRO. Volgens interviewer Giovanca was Torres beïnvloed door Robert Glasper. Torres beaamde dat en noemde ook nog zijn idolen Herbie Hancock en Brad Mehldau. De Japanner Genzo Okabe miste hier de Japanse keuken. De jonge helden staan al in de schijnwerpers.

1705Young VIPs 2017 Okabe Family 1De Okabe Family is de band van de uit Japan afkomstige altsaxofonist Genzo Okabe. Hij studeerde klassiek en jazz in Genua en Den Haag. Zijn muziek is gebaseerd op diepgaand onderzoek naar vroege jazz uit New Orleans. In zijn kwartet zit de geweldige pianist Miguel Rodriguez die we al eerder in Artishock konden bewonderen. Een van de beste concerten die we ooit hadden in Artishock was dat van het Ben van den Dungen Kwartet die een try-out deed op een Jazzclubavond nota bene. De virtuoze pianist van dit kwartet was Miguel Rodriguez! Ongehoord! De Okabe Family heeft al twee cd’s uitgebracht en de derde is in de maak.
1705Young VIPs 2017 Xavi Torres Trio 1Het Xavi Torres Trio won afgelopen zomer de Sena Dutch Jazz Competition. Het trio speelde al op het North Sea Jazz Festival. Torres is een uit Spanje (net als Rodriguez) afkomstige klassiek onderlegde pianist. Op youtube vind je een Goldbergvariatie van Bach uitgevoerd door Torres. Hij studeerde in Barcelona en daarna in Amsterdam waar hij speelde met muzikanten als saxofonist Ben van Gelder, gitarist Reinier Baas en saxofonist Tineke Postma. Het trio maakte indruk met de debuut-cd “Skyline”. De lyrische zeggingskracht en het technisch raffinement van het trio worden alom geroemd. Okabe en Torres, dat wordt een kosmopolitisch hoogstandje, een grensoverschrijdende muzikale manifestatie. Wees welkom in de viproom van Artishock. Een kweek van muzikale reuzen in wording wil zijn eerste “Giant Steps” zetten. Wie wil daar nou niet zijn oor te luisteren leggen?
Bezetting Okabe Family: Genzo Okabe - altsax, Miguel Rodriguez - piano, Steven Willem Zwanink - bas, Francesco De Rubeis - drums.
Bezetting Xavi Torres Trio: Xavi Torres - piano, Vic Moliner - bas, Joan Terol - drums.


Meer info:

http://www.youngvips.nl
http://www.genzookabe.com
https://www.xavitorresmusic.com
YouTube OkabeFamily
YouTube XaviTorresTrio

FPK LOGO ZWART XS