Jazz

Zaterdag 7 oktober: JazzClub met Kika Sprangers, aanvang 20.30 uur, entree gratis.1710KikaSprangers


Saxofonist, componist en bandleider Kika Sprangers (28 september 1994) werd in 2015 geselecteerd als leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest onder leiding van Martin Fondse. Dit orkest toerde twee jaar door Nederland en stond o.a. op North Sea Jazz, in het Bimhuis en werkte samen met het Metropole Orkest. In de zomer 2016 deden zij een project met het NJO onder leiding van Jules Buckley (chief-conductor Metropole Orkest).

Afgelopen jaar rondde ze haar Bachelor of Music met een ‘9 met onderscheiding’ af aan het conservatorium bij Marc Scholten en Toon Roos. In de tijd aan het conservatorium is ze ook begonnen zich te richten op componeren. Sinds ruim drie jaar schrijft ze haar eigen stukken die ze momenteel uitvoert met haar eigen formaties.
In haar spel en stukken laat ze de melodie en lyriek spreken bovenop een stevige groove. Haar muziek is geïnspireerd door vele stijlen en iconen uit de jazz. Ze zal altijd op zoek blijven naar nieuwe inspiratie en experimenteert live in muzikale conversaties met haar bandleden: Benjamin Torbijn (drums), Danny van Ruitenburg (basgitaar), Manuel Wouthuysen (piano), Eric Brugmans (gitaar).
Vorig jaar stond ze met haar kwintet op het Goois Jazz Festival en Jazz in Duketown. Eind augustus 2016 gaf ze haar eindexamenconcert voor een vol Tivoli Vredenburg Cloud Nine met haar Large Ensemble, een uitbreiding van haar kwintet met drie vocalisten (die de rol van strijkers aannemen) en een blazerssectie (basklarinet, hoorn, trompet en fluit). Haar eerste EP “Leaves of Lily” is in februari 2017 verschenen. Dit jaar speelt ze met haar Large Ensemble op het Injazz festival in Rotterdam en op het Grachtenfestival in Amsterdam.

Bezetting

Kika Sprangers - saxen
Eric Brugmans - gitaar
Danny van Ruitenburg - basgitaar
Benjamin Torbijn - drums
(piano? t.b.a.)

www.kikasprangers.nl