Jazz

Zaterdag 5 mei: JazzClub met het Marit van der Lei Nextet, aanvang 20.30 uur, entree gratis.1805MaritVanderLei

Next Generation van jazz-musici, met als leading lady een bijzondere zangeres.

In 2016 studeerde Marit van der Lei af met het cijfer “9 met onderscheiding” aan het conservatorium in Utrecht. Ze ontdekte daar haar stem en ontwikkelde zich via masterclasses van Fay Claassen, Kenny Werner en Bob Mintzer. Geworteld in de jazzmuziek heeft ze in het verleden aan verschillende projecten meegewerkt. Zo stond ze al eerder op het bekende Montreux Jazz Festival en won ze de Keep an Eye-award voor aanstormend talent.
Haar repertoire bestaat uit bewerkingen van stukken van onder andere Pat Metheney, Jaco Pastorius en Avishai Cohen. Deze meestal instrumentale muziek heeft haar als zangeres gevormd en geïnspireerd tot eigen composities. Een interpretatie van de muziek die haar als zangeres onderscheidend maakt van andere zangeressen. Marit is een bijzonder aanstormend talent dat zich niet in een hokje laat plaatsen.

Met ‘In Other Words’ brengt Marit haar eigen repertoire, die zich buiten de gebaande paden van ‘standards’ bevindt. Met gedurfde composities en verfrissende arrangementen laat Marit merken dat ze als jonge zangeres instrumentalistisch georiënteerd is. Een kwaliteit die haar onderscheidend maakt van andere hedendaagse jazz- zangeressen.
Bezetting: Marit van der Lei – zang; Marre de Graaff – basgitaar; Roel Hazendonk – piano, rhodes; Tim Vermulst – drums.

www.maritvanderlei.com