Jazz

Zaterdag 19 mei: Jazzconcert Old School Band, aanvang 21.00 uur, entree € 12,- / 9,-.

Eersteklas jazz met een stevige vleug funk.1805Marnix Busstra Old School Band

De Old School Band is het meest recente initiatief van gitarist/componist Marnix Busstra. Samen met zijn goede vriend bassist Norbert Sollewijn Gelpke (ze kennen elkaar al vanaf de kleuterschool..) richtte hij deze gloednieuwe band op. In de vroege jaren ’80 zetten ze samen de eerste stappen van hun muzikale carrière in de schoolband waar ze in speelden, nu is het tijd voor de Old School Band!

In Marnix Busstra’s laatste projecten – de samenwerking met de wereldberoemde vibrafonist Mike Mainieri in het Mike Mainieri/Marnix Busstra Quartet en zijn Marnix Busstra Band (met o.a. pianist Rembrandt Frerichs) – was de muziek meer gericht op pure ‘jazz’.

In de Old School Band is de focus meer gericht op ‘funk’. De klassieke combinatie van jazzgitaar en orgel geeft de muziek precies de sound die nodig is om het echt funky te maken, de keuze voor de meest funky muzikanten van Nederland (drummer Mark Stoop en organist Eric van de Bovenkamp) maakt het concept van deze band compleet.

 

Bezetting: Marnix Busstra - gitaar; Norbert Sollewijn Gelpke - bas; – Eric van de Bovenkamp - orgel; Mark Stoop - drums.

http://www.marnixbusstra.nl/wordpress/old-skool-band/

 

FPK LOGO ZWART XS