Overig nieuws

Van het culturele naar het politieke podium

Het is weer zover, we mogen weer kiezen, 21 maart, voor de nieuwe gemeenteraad. In Soest doen 16 partijen mee voor 29 zetels. Voor de Soesters onder ons is het mogelijk een verkiezingsdebat te volgen met de titel "cultuur Kiest". Wat betekenen de programma's van de politieke partijen voor kunst en cultuur? Die vraag is aan de orde op dinsdag 6 maart a.s. in Theater Idea vanaf 20.00 uur. Het initiatief en de organisatie zijn in handen van het Cultuurplatform Soest.

Cultuur omvat veel in onze samenleving. Wij van Artishock, met onze vele actieve werkgroepen kunnen daar over meepraten. En onze ruim 10.00 bezoekers in 2017 ook! 2018 is het jaar van het Cultureel Erfgoed. Dan hebben we het dus ook over architectuur, monumenten en cultuurlandschap, zoals de Soester Eng.
Maar ook over onze kunstenaars en het kunstonderwijs. Kunst en cultuur vormen een sociaal en maatschappelijk bindmiddel in onze samenleving. Dat ervaren wij binnen onze sociaal culturele vereniging Artishock bijna dagelijks.

Bij de discussie op 6 maart mag ik gespreksleider zijn en dat vind ik een prachtige uitdaging!. Komt allen! Dat helpt u bij de keuze van de juiste partij voor de komende vier jaar. En u gaat genieten van een zeldzame confrontatie tussen politiek en cultuur.

Harm Jan Luth