PodiumPlus

Wereldmuziek van wereldklasse

Opzwepende ritmes die zo uit de Balkan lijken te komen.

Een middag met Wilma Paalman is een belevenis op zich.  Ze zingt, speelt cello en accordeon. Voeg daar nog twee bandleden bij die trombone en accordeon spelen en je krijgt Laduraya: een unieke middag in Balkan-sferen.

Wilma Paalman is een van de avontuurlijkste musici die Nederland rijk is. Met prachtige liedjes van weemoed en verlangen die joods aandoen en op het eerste gehoor een beetje aan klezmer doen denken. Zij laat Oost-Europees klinkende liederen horen, allemaal perfect en buitengewoon spannend gearrangeerd. Alles is bovendien op een prachtige manier doordrenkt van treurigheid en melancholie. Paalman is niet alleen een virtuoos celliste en accordeoniste, ze zingt ook nog eens geweldig gemakkelijk en soepel, met een mooie warme, doorleefde stem.

 Laduraya webpagina

Laduraya is de groep rondom Wilma Paalman en vaste gast op het Oerol festival. Samen met Patrick Votrian op trombone en Marcel van der Schot op accordeon vormen zij een hechte eenheid met de stem en improvisaties van Wilma. De combinatie van zang, cello, accordeon en trombone vormt een uniek geluid. De muziek varieert van ingetogen melodieën tot opzwepende ritmes die zo uit de Balkan, uit Mediterrane streken of uit het Berlijn van de jaren twintig lijken te komen.

Wilma Paalman en Laduraya, zondag 9 december 2012, 15 uur. Artishock, Steenhoffstraat 46a, Soest. Toegang: € 10,- en € 7,50 (leden Artishock). Reserveren: PodiumPlus@Artishock-Soest.nl