PodiumPlus

Vrolijk en Fris met een exotisch tintje

Kapriol’!: Nederlandse wereldmuziek op speelse wijze

De Nederlands / Friese band Kapriol’! brengt  met veel energie, enthousiasme en creativiteit oud Nederlandse en zelfgeschreven liederen over het voetlicht. Soms dromerig, soms fel met hier en daar een muzikaal grapje. Kom op zondagmiddag 20 januari naar Artishock voor dit afwisselende luisterprogramma.

2012 10 10 kapriolrond kleine foto

Tijdens het optreden komen allerlei invloeden aan bod, zoals Middeleeuwse en Keltische muziek, maar ook salsa, jazz, noem maar op. Opvallend zijn de krachtige meerstemmige zang en de niet-alledaagse instrumenten zoals schalmeien en Scandinavische Seljefluiten. Een optreden van Kapriol’! staat voor een  hechte samenzang, speelplezier, veel ritmische accenten en  samenhang in het geboden repertoire.

De doorgewinterde muzikanten van Kapriol’! zijn: Marita Kruijswijk (fluiten, schalmei, zang), Marian Nesse (accordeon, zang), Rutger Dijkstra (bas, gitaar, viool, zang) en Ad Bos (cajon, percussie, toetsen, zang). Behalve in Nederland treedt Kapriol’! ook regelmatig op bij concerten en festivals in het buitenland. In 2011 tourde Kapriol’! langs festivals in Frankrijk en de Verenigde Staten.

Kapriol'! Zondagmiddag 20 januari 2013, 15.00 uur. Artishock, Steenhoffstraat 46a, Soest.

Reserveren: PodiumPlus@Artishock-Soest.nl

Entree: € 10,- en 7,50 (leden)