PodiumPlus

Meike zingt Shaffy in Artishock

Meike van de Linde zingt de liedjes van Ramses Shaffy op haar eigen, persoonlijke wijze, daarin prachtig begeleid door pianist Bam Commijs.

  

Meike: “Icoon Shaffy was de enige Nederlandse chansonnier in zijn soort. Zijn aangrijpende teksten brengen een soort trilling teweeg die bij ieder iets weet te raken. De harmonie en wendingen in zijn muziek zijn uniek. Shaffy, daar bleef je van af, dat was te groot, te ver weg! Totdat Nico van der Linden transcripties van zijn muziek maakte. Toen ontdekte ik in het enorme oeuvre veel materiaal voor een zangeres, waarmee ik aan de muzikale liefde uit mijn jeugd alsnog een eerbetoon kan brengen. Dat vergde veel, maar na hard werken kan ik eindelijk, op mijn manier en recht uit eigen hart, Shaffy brengen.”

 

Meike studeerde solo- en operazang aan de conservatoria van Maastricht, York en Den Haag. Zij zong hoofdrollen in opera’s. Daarnaast wijdde zij zich volop aan de lichte muze zoals jazz en musical. Haar voorliefde geniet die muziek waarin klassiek, swing, volks- en theatermuziek samenvloeit. Bam speelt en componeert jazz, wereldmuziek, kleinkunst en muziektheater. Hij werkt als muzikaal begeleider en docent songwriting. Twee talenten, voor dit doel samengesmolten. 

2014-01-Meike

 

Het wordt een feest van herkenning, maar ook een ontdekkingstocht naar minder bekend materiaal. Wij zijn er van overtuigd dat dit optreden u niet onberoerd zal laten. We nodigen u dan ook graag uit om een middag te genieten van een gepassioneerde voorstelling met liedjes als: Alfabed, De één wil de Ander, Zing-vecht-huil…, Sammy, Overvoerd door jou, jij bent nu daar binnen, Zonder bagage  en vele andere. En dat alles in de echte Artishock sfeer, die u meebrengt.

 

De werkgroep PodiumPlus.

 

Zondag 19 januari 2014 15:00 uur

 

Artishock, Steenhoffstraat 46a Soest

 

Toegang: € 10,- en € 7,50 (leden Artishock)

 

Verkoop van de kaarten in de zaal.

 

Reserveren kan via: www.Artishock-Soest.nl .

 

Zie ook: www.meikezingt.nl