Home

JAZZCONCERT PHILIPPE LEMM TRIO, 'First Steps'

Zaterdag 18 februari, aanvang 20.30 uur, entree € 15,- / 10,-.

2302PhilippeLemmNSJ17KvGilst.crDe Nederlandse drummer met een dansachtergrond Philippe Lemm keert voor even terug uit de VS om hier op te treden met zijn New Yorkse trio. In 2009 studeerde hij af aan het conservatorium in Amsterdam om in 2011 naar New York te verkassen om daar te gaan studeren aan de prestigieuze Manhattan School of Music. Daar behaalde hij als eerste Nederlandse drummer een master. In 2016 kwam zijn debuutalbum New Amsterdam uit. In 2018 verscheen City Birds waarvoor New York de inspiratiebron vormde. In maart 2021 is dan zijn laatste album 'First Steps’ uitgekomen. Het is geïnspireerd door traditionele folkloristische dansen en hun ritmes. Lemm is niet alleen drummer, hij schrijft ook muziek. Hij meent dat muziekstijlen als jazz, hiphop, gospel en pop veel met elkaar gemeen hebben. 
2302PhilippeLemm9931Dan verwacht je muziek die nietmakkelijk in een hokje te stoppen valt. Mooi! Jazz en improvisatie zijn de basis van waaruit wordt gewerkt maar er zijn ook elementen van rock en klassiek in de muziek terug te vinden.
Het trio van Lemm speelde op vermaarde podia als de Blue Note, Ronnie Scott's, Het Concertgebouw en North Sea Jazz. Lemm werkte onder anderen met musici als pianist Karel Boehlee, gitarist Peter Tiehuis en saxofonist en Grammywinnaar Donny McCaslin. In maart zal het trio te horen zijn bij het Rotterdamse Lantaren Venster. In een interview van een paar jaar geleden met Giovanca zei Lemm dat New York een hectische stad is bomvol goede muzikanten en dat zo'n entourage energie geeft.
Wie verwacht dat de drums centraal staan in het trio, komt bedrogen uit want het collectief dient centraal te staan aldus Lemm. De muziek van Lemm klinkt gedreven en lichtvoetig. Het vorige concert van Lemm bij Artishock leverde hem veel bijval op. De recensie sprak van een openbaring! Genoeg redenen om ons te verheugen op een concert van een trio uit New York! 

Bezetting: Philippe Lemm – drums; Sharik Hasan – piano; Jeff Koch – bas.