Home

Jazzconcert Francien van Tuinen & Anton Goudsmit

 Zaterdag 21 oktober, aanvang 20.30 uur, entree € 15- / 10,-.

Het komt niet vaak voor dat we een duo mogen ontvangen op ons podium, maar met dit duo wordt het podium heus wel gevuld!
Tegenwoordig treedt Van Tuinen voornamelijk op met haar nieuwe band 'Tripod', bestaande uit Jasper Blom, Jeroen Vierdag en Joost Patocka, maar vanavond dus in een andere bezetting!

2310FrancienVanTuinenIn 2016 was er bij Artishock een gedenkwaardig concert van zangeres Francien van Tuinen met Jeroen Vierdag op contrabas en Reinier Baas op gitaar. Van Tuinen werd de Joni Mitchell van de lage landen genoemd. Nog langer geleden speelde Van Tuinen in een band met topgitarist Jesse van Ruller, pianist Harmen Fraanje, bassist Clemens van der Feen en drummer Joost Patocka. Avontuurlijke muzikanten!

En nu is het dan de beurt aan topgitarist Anton Goudsmit om met Francien van Tuinen een spannend muzikaal duo te vormen. Variatie op ‘Tripod’? Tripod is de nieuwe band van Van Tuinen met saxofonist Jasper Blom, bassist Jeroen Vierdag en drummer Joost Patocka. Geen piano of gitaar in die band! Speelt het duo het repertoire van Tripod?

Anton Goudsmit is een grote muzikale magneet. We kennen hem van de Ploctones, Estafest en Montis, 2310AntonGoudsmitGoudsmit en Directie, stuk voor stuk bijzondere bands. Het beste concert van het afgelopen seizoen bij Artishock was wellicht van Goudsmits Ton Petit. “De muzikanten leken hun best te doen om op een prettig provocatieve manier niet te voldoen aan de verwachtingen. Jazz? Jazeker maar we hoorden ook calypso, ska, blues en pop. We hoorden verrassend baldadige muziek van een heerlijk stel muzikale oproerkraaiers.” Aldus de recensie van Artishock. Goudsmit een gepassioneerd gitarist noemen zou een understatement zijn. Ophef en vertier kenmerken zijn stijl maar evengoed blinkt hij uit in verstilde muzikale momenten. Heerlijk onvoorspelbaar kan hij zijn. Hij mijdt de gebaande paden meestal.
In 2015 kwam het album ‘Countrified’ uit van Francien van Tuinen vol met eigen materiaal van haar. In 1997 won ze het Nederlands Jazz Vocalisten concours. Ze heeft ook teksten geschreven op klassieke muziek voor het album Muzyka. Van Tuinen is docent aan het Gronings Conservatorium.


Wie zich aangenaam wil laten verrassen door twee bijzondere muzikanten, mag dit concert niet missen!