Blues / Pop

Een lekkere opening van het nieuwe seizoen 2013 / 2014.

5-mans formatie Rusty Roots uit Vlaanderen speelt een toffe dubbele set met swingende bluesy muziek.

Zaterdag 28 september, 22:00 uur.

Zij bestaan sinds 2004 en speelden o.a. op het vermaarde festival BRBF in Peer en het bluesfestival in Delft.

Meer details te vinden op:

www.rustyroots.com

Of lees verder......

Group pic LR

Het nieuwe seizoen 2013 / 2014 van de Bluesnights wordt meteen geopend met een Belgische 5-mans band van formaat, Rusty Roots. Sinds de oprichting van Rusty Roots in 2004 zijn deze vijf heren in een sneltreinvaart gegroeid naar een swingende, goed op elkaar ingespeelde, bluesband. Hun gemeenschappelijke liefde voor oude blueslegendes als T-Bone Walker, Lowell Fulson, Junior Wells, Otis Rush, BB King en Sonny Boy bracht ze bij elkaar en beïnvloed de samenstelling van hun nummers. Al 6 maanden na hun oprichting werden ze gevraagd op één van de grootste Europese bluesfestivals, het Belgium Ritme and Blues Festival te Peer. Sinds die dag wordt Rusty Roots erkend als één van de meest aansprekende bluesbands van België.

Het enthousiasme waarmee ze spelen en het volwassen geluid zorgt voor heerlijke live performances waarbij je niet stil kunt blijven staan. "It will kick your feet all over the dancefloor" Goed gitaarspel, een solide harmonica, zuivere zang en een strakke ritmesectie maken deze band compleet. Rusty Roots heeft intussen 3 complete albums geproduceerd, "100 miles" (2006) en "Electrified" (2008) met veelal swing en west-coast blues die tot in California USA op de radio gedraaid worden. Hun derde album "Something Ain't Right", eveneens geproduceerd door de bekende producer Marc Thijs, en bevat verrassende blues nummers met een geheel eigen orgineel geluid. Krachtige songs met lichte soul en reggae invloeden waarmee een breder publiek aangesproken wordt dan de pure bluesfans.

Om alvast in de stemming te komen kun je op hun website en Youtube diverse snaps van hun CD's en live optredens beluisteren. Rusty Roots heeft maar één doel, het met hart en ziel spelen van heerlijke swingende blues, roots en soul muziek.

Een geweldige opening van de nieuwe serie bluesconcerten.