Archief

Zaterdag 31 mei 2014 22:00 uur, Niki Buzz laat Artishock ontploffen.

Muziek spelen zit Niki in het bloed. Al op 10 jarige leeftijd won hij een muziekwedstrijd gesponsord door niemand minder dan James Brown. Als muzikale duizendpoot leerde hij zichzelf spelen op een tiental instrumenten. Uiteindelijk koos hij voor de gitaar waarmee hij legendarische optredens had met o.a. Ike & Tina Turner review, Exile en The GuessWho. In de midden zeventiger jaren was hij veelvuldig te vinden in New York CBGB en speelde met zijn vrienden Mink Deville, Patti Smith en de mannen van de Talking Heads. Niki Buzz is een indrukwekkende verschijning op het podium. Touren deed hij in de midden tachtiger jaren met o.a. Joan Jett en Foreigner om vervolgens bij te dragen als studio muzikant en technicus aan opnames van Whitney Houston, Chaka Kahn, Kid Creole and the Coconuts en zelfs The Village People. Aan ervaring geen gebrek.

NikiBuzz-235x300

Na een muzikale carriere is hij ook nog eens gestart met film-muziek en het maken van documentaires en animatie films. En gezien zijn Awards ook niet onverdienstelijk. Stilzitten kan hij niet. Niki Buzz werd in 2005 ambassadeur van The Blues Hall Of Fame en sinds enige jaren timmert Niki weer aan de weg met zijn Niki Buzz Band en de Amsterdam Cowboys. Na optredens op jazz, blues en rockfestivals in Amerika, Canada, The Carribean en Europa zal hij binnenkort vertrekken voor een tour door Thailand maar eerst doet hij 'gewoon' nog even Soest aan.

Ben je bestand tegen een flinke dosis blues, rock en soul, kom dan genieten van dit speciale optreden van de indrukwekkende verschijning en legendarische gitarist Niki Buzz.....en zijn band.

www.nikibuzz.com