Archief

Zaterdag 28 feb, 22:00 Rusty Apollo
Zij zijn een nieuwe maar zeker geen jonge Nederlandse bluesband maar wel met een hele bak aan ervaring.

RAbanner

In het voorjaar van 2014 vonden vijf muzikanten uit de Amsteldelta elkaar in een gedeelde liefde voor klassieke blues. Het resultaat: RUSTY APOLLO, een opzienbarende, zelf gefabriceerde vijftrapsraket waarmee het erfgoed van Howlin' Wolf, Muddy Waters, Taj Mahal en andere helden ver de ruimte in wordt geschoten.

Bassist-zanger Michiel van Leeuwen speelde saxofoon bij Gruppo Sportivo, de Raggende Manne en Painting Over Picasso. Was de leadzanger en saxofonist van zijn eigen band Rudolph Dancer. Hiernaast is hij werkzaam als computerprogrammeur. Onder de naam Leipzigg (Non performing One Man Band) brengt hij binnenkort een CD uit.

Rogier van der Ploeg speelde gitaar in Soviet Sex, Blue Murder en Astral Bodies. Hij maakte ook de videoclips en ontwikkelde zich tot een veelgevraagd regisseur van commercials. Inmiddels is hij directeur van CZAR en heeft hij weer veel tijd voor het maken van muziek.

Bluesharp-legende Kim Snelten heeft gespeeld met veel bekende en beruchte artiesten zoals Jeffrey Lee Pierce, Lee Towers, de Scene en the Jack of Hearts. Hij is als lid van Drippin' Honey door de Dutch Blues Foundation twee keer genomineerd als beste harmonicaspeler van Nederland.

Onno Voorhoeve is geboren in Paramaribo, van ons allen dus het dichtst bij de Missisippidelta, emigreerde naar Leiden en werd daar de leadzanger en gitarist van Cadillac Walk. In Rusty Apollo speelt hij slide- guitar. Onno speelt ook met zijn eigen band onder de naam Willy Momo en met de bluegrass-formatie JOE.

Drummer-zanger Mike Meijer drumde bij de Gigantjes, Arthur Ebeling en Orkater. Verdient zijn geld als B-acteur en is in menige Nederlandse film- en TV-produktie te bewonderen als boef of vreemde vogel. Maakte onder de naam Mighty Mike diverse CD's en bracht in 2013 zijn multimediale Boek&plaat Einzelgänger uit.

Voor meer info bezoek je even hun website:
www.rustyapollo.com