Film
  Darkest Hour - Wright - GB - 2017 - 125 minuten  
  Darkest Hour st 5 jpg sd high 2017 Focus Features LLC All Rights Reserved compr  
9 eng gro        

Regisseur: Joe Wright
Acteurs: Gary Oldman, Stephen Dillane, Lily James, Ben Mendelsohn, Kristin Scott Thomas

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten.
Terwijl de nazi’s West-Europa binnenvallen en de dreiging van een invasie voelbaar is, heeft Churchill te maken met een onvoorbereid volk en een sceptische koning. Bovendien is zijn eigen politieke partij tegen hem aan het samenspannen. Churchill moet zijn moeilijkste dieptepunt overwinnen en een natie achter zich zien te krijgen in een poging de wereldgeschiedenis te veranderen.

Churchill wordt gespeeld door Gary Oldman, wiens gezicht helemaal niet op Churchill lijkt, maar die door de grime-meester Kazuhiro Tsuji kunstig is omgebouwd. En misschien helpen die aanpassingen Oldman juist om met zijn stem en lichaamstaal een indrukwekkende Churchill neer te zetten. En dat doet hij op prachtige wijze, niet alleen op de momenten dat hij Churchills gedenkwaardige redevoeringen afsteekt of kenmerkende one-liners te berde brengt, maar juist op de meer intieme en subtiele momenten van onhandigheid, verlegenheid en onzekerheid.
Kortom een boeiende film over een cruciale periode aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, die dankzij het spel van Gary Oldman een diepe indruk achterlaat.
Oldman is bekroond met de Oscar voor beste acteur.

Maandag 16 en woensdag 25 april, 20:15 uur.


Reserveren is alleen mogelijk na (eenmalig gratis) registreren op deze website!

Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend