Film
  The Florida project – Baker – VS – 2017 – 115 minuten  
  The Florida Project st 3 jpg sd high Photo by Marc Schmidt compr  
12 gew gro

Regisseur: Sean Baker
Acteurs: Willem Dafoe, Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Valeria Cotto, Macon Blair

We maken in de film kennis met een aantal bewoners van een motel, dat net buiten de poorten van Disney World (Florida) probeert het hoofd boven water te houden. Het jonge meisje Moonee en haar vriendjes lijken nog niet te beseffen dat ze aan het kortste eind hebben getrokken qua sociale status. Zij brengen de dagen door met kattenkwaad uithalen en geld lospeuteren van rijke toeristen voor softijsjes.
Maar de ouders van Moonee en haar vrienden dromen niet langer van een beter bestaan, omdat ze in het hier en nu moeten leven om de huur van het motel wekelijks voor elkaar te krijgen. Moonees moeder Halley verkoopt parfums aan toeristen, maar al snel blijkt dat ze er ook iets naast zal moeten doen om een dak boven hun hoofd te houden.

We zien naast de bewoners ook de conciërge van het appartementencomplex de revue passeren. Deze Bobby is een sympathieke man, die de minder leuke taak heeft om de bewoners achter de vodden te zitten voor de huur. Ondanks zijn strenge manier van doen heeft hij duidelijk een zwak voor de kinderen. Hij probeert hen waar hij kan te beschermen en vindt zijn taken (zoals wanbetalers eruit zetten) niet altijd even leuk.

De film is een met prijzen overladen sociaal drama over armoede en onverantwoord ouderschap. Maar door de energieke en levensechte hoofdrollen van de zesjarige Brooklynn Prince en de 23-jarige Bria Vinaite nooit zwaar of prekerig.
Op locatie in een budgetmotel geschoten door regisseur Sean Baker.

Maandag 25 juni, 20.15 uur.


Reserveren is alleen mogelijk na (eenmalig gratis) registreren op deze website!

Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend