Film
  De Kleine Prins – Osborne – US – 2015 – 110 minuten  
  DeKleinePrins 450  
al            

Regisseur: Mark Osborne
Acteurs: Rachel McAdams, Paul Rudd, James Franco, Mackenzie Foy, Marion Cotillard, Jeff Bridges, Benicio Del Toro, Paul Giamatti, Ricky Gervais, Albert Brooks

Halverwege de Tweede Wereldoorlog verscheen het meest vertaalde Franse boek uit de literatuurgeschiedenis. Het in 1943 verschenen ‘Le Petit Prince’ is het bekendste werk van de in 1944 overleden Antoine de Sainte-Exupéry. De poëtische allegorie is nog steeds ontzettend geliefd over de gehele wereld. In thuisland Frankrijk kom je de afbeelding van de kleine blonde prins met de verbaasde blik op zijn miniasteroïde die de auteur zelf aquarelleerde overal tegen.

Het verhaalt over de naamloze titelfiguur die in aanraking komt met de verteller, een piloot die crasht in de Sahara. ‘Le Petit Prince’ is voor velen met Frans in hun vakkenpakket het eerste boekje dat voor de boekenlijst gelezen wordt en bevat veel autobiografische elementen.
Sainte-Exupéry tekende in het interbellum voor het Franse leger, waar hij als gevechtspiloot aan het werk ging. Hij vluchtte halverwege de oorlog naar Noord-Amerika, waar zijn bekendste werk ontstond. Het boekje staat vol met maatschappijkritiek en verenigt een naïef kinderlijk observatievermogen met een filosofische toon.

En dan nu een verfilming van het wereldberoemde boekje ‘De kleine prins’. Zeer geslaagd, juist omdat het geen letterlijke verfilming is, maar een vernuftige raamvertelling. Waarin een oude piloot in een fantasieloze, grijze wereld op zoek is naar iemand aan wie hij het verhaal van de kleine prins kan vertellen. Die vindt hij als een klein meisje en haar moeder naast hem komen wonen.
Moderne computeranimatie wordt afgewisseld met ouderwetse ‘stop-motion’, wat wonderwel werkt.

Vrijdag 28 december, 10.30 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend