Film
  3 Days in Quiberon – Atef - DE/AU/FR – 2018 – 115 minuten  
  3daysinQuiberon 450  
12            

Regisseur: Emily Atef
Acteurs: Marie Bäumer, Birgit Minichmayr, Charly Hübner, Robert Gwisdek, Denis Lavant

Romy Schneider is één van de grootste sterren van de Europese cinema van de twintigste eeuw. Die faam blijft ze vooral te danken hebben aan één rol vroeg in haar carrière, die van keizerin Elisabeth van Oostenrijk, oftewel ‘Sissi’. De filmtrilogie over Sissi maakte een ster van Schneider, maar achtervolgde haar de rest van haar leven. Dat en meer blijkt uit ‘3 Days in Quiberon’, een intiem doch fictief portret van de actrice, een jaar voor haar vroegtijdige dood op drieënveertigjarige leeftijd in 1982.

Quiberon is een plaats aan de Bretonse kust. Hilde Fritsch komt haar oude vriendin bezoeken die zich heeft teruggetrokken in een kuurhotel. Deze vriendin is de wereldberoemde actrice Romy Schneider (weergaloos vertolkt door Marie Bäumer, die verbluffend veel op Romy lijkt), maar samen zien ze eruit als twee gewone vrouwen die blij zijn elkaar weer te zien.
Maar al snel wordt duidelijk dat de actrice Hildes steun nodig heeft bij het kunnen bevechten van haar demonen. Kort daarna arriveren de jonge journalist Michael Jürgs en Romy’s oude vriend, de fotograaf Robert Lebeck, om haar te interviewen voor het Duitse magazine STERN. Direct begint het kat-en-muisspel tussen de fragiele diva en de ambitieuze journalist.
Terwijl de twee de meest innerlijke gevoelens van deze fascinerende vrouw in tekst en beeld voor hun lezers proberen te vangen, probeert Hilde haar vriendin te beschermen. Er volgen drie dagen en nachten vol wederzijdse manipulatie, tederheid en emoties. Romy is nog nooit zo kwetsbaar geweest. Heeft ze hierna de kracht gevonden om opnieuw te beginnen? Iets waar ze wanhopig naar verlangt.
Op 29 mei 1982 werd Romy Schneider dood in haar woning in Parijs gevonden. Ze werd 43 jaar.

Geselecteerd door onze programmeurs, want: “De film biedt een sfeervol en goed gespeeld portret van een goede actrice een jaar voor haar dood. In onverwacht openhartige interviews heeft zij mij een blik gegund in haar innerlijke worstelingen, haar depressies en haar desillusie met het publieke beeld. Een mooie vrouw, ongelukkig in de liefde, gestorven aan een gebroken hart.”

Zondag 30 december, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend