Film
  Edie – Hunter – UK – 2018 – 102 minuten  
  Edie 450  
12 dru gro        

Prijsverhoging:
In verband met de BTW verhoging (en andere kostenstijgingen) zal het Filmhuis met ingang van 1 maart 2019 de toegangsprijzen met € 0,50 verhogen.
De kaartjes gaan dan  €8,00 (regulier: voor niet-leden) en €6,00 (voor leden en voor de kinderfilm) kosten.
Met ingang van 1 maart dus!

Regisseur: Simon Hunter
Acteurs: Sheila Hancock, Kevin Guthrie, Paul Brannigan, Amy Manson, Wendy Morgan
Schrijver: Edward Lynden-Bell

Na de dood van haar dominante man George en door de steeds slechter wordende relatie met haar dochter, besluit Edith (Edie) haar jeugddroom na te jagen. Ze vertrekt halsoverkop naar de Schotse Hooglanden om daar een berg te beklimmen.
Onderweg ontmoet ze Jonny, een jonge man die haar helpt met het aanschaffen van de juiste uitrusting en die haar traint om de berg te kunnen beklimmen. Ze kletsen, ruziën, maken lol en onthullen steeds meer over hun leven aan elkaar.

De geliefde Britse actrice Sheila Hancock speelt de tachtigjarige Edith Moore (Edie), een bittere, eigenwijze Engelse dame. Na de dood van haar man George en door de steeds slechter wordende relatie met haar dochter, vertrekt ze halsoverkop naar de Schotse Hooglanden om daar een berg te beklimmen. Onderweg ontmoet ze dus Jonny.
Een heerlijk avontuurlijke feelgood film vol humor, die zich afspeelt in de adembenemende, beeldschone Schotse Hooglanden.

Geselecteerd door onze programmeurs want: “Prachtige ontroerende film over Edith Moore, die in het in haar hoofd haalt in haar eentje een berg in de Schotse Hooglanden te beklimmen. Genoten van de hoofdrolspeelster!”

Maandag 21 en woensdag 30 januari, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend