Film
  Girl – Dhont – BE – 2018 – 100 minuten  
  Girl 450  
12 dis gro        

Prijsverhoging:
In verband met de BTW verhoging (en andere kostenstijgingen) zal het Filmhuis met ingang van 1 maart 2019 de toegangsprijzen met € 0,50 verhogen.
De kaartjes gaan dan  €8,00 (regulier: voor niet-leden) en €6,00 (voor leden en voor de kinderfilm) kosten.
Met ingang van 1 maart dus!

Regisseur: Lukas Dhont
Acteurs: Victor Polster, Arieh Worthalter, Oliver Bodart, Tijmen Govaerts, Katelijne Damen, Valentijn Dhaenens, Magali Elali

Geen tiener weet de puberteit te doorstaan zonder ooit een keer onzeker te zijn geweest over zijn of haar uiterlijk. Niet zo gek, met al die plotselinge metamorfoses die je lichaam opeens begint te vertonen. Van jeugdpuistjes tot haargroei op vreemde plekken of een plotselinge baard in de keel, we kennen het allemaal.

Veel kinderen zien die periode met angst tegemoet, maar de vijftienjarige Lara kan niet wachten op de verandering. Haar lichaam is een gevangenis die haar ervan weerhoudt te kunnen zijn wie ze wil zijn. In ‘Girl’ volgen we Lara, een vijftienjarig meisje geboren in een jongenslichaam. De Belgische tiener droomt van een carrière als balletdanseres, en is net toegelaten tot een van de meest prestigieuze dansscholen van Brussel.
Ondertussen volgt ze een intensieve hormoonbehandeling die haar op weg moet helpen naar de operatie die haar transitie moet voltooien. Een traject vol frustraties, dat het geduld van het hoofdpersonage ernstig op de proef stelt.
De film zoomt niet in op eventuele problemen met school, vrienden, of familie, maar op Lara zelf, die koste wat kost balletdanseres wil worden.

Indrukwekkend drama van de Belg Lukas Dhont, die in zijn eerste lange speelfilm louter goede keuzes maakt. Het verhaal is nooit sentimenteel of melodramatisch, Lara nooit zielig of eendimensionaal, en – het allerbelangrijkste – de jonge Victor Polster is perfect gecast als Lara.
Vonden ze ook in Cannes, waar de film vier prijzen won. Onder meer voor Victor Polster en ook voor Lukas Dhont, die de prijs voor beste debuutfilm kreeg.

Geselecteerd door onze programmeurs, want: “De droom van Lara om van jongen naar meisje te transformeren en tegelijk balletdanseres te worden, is ondanks de steun van vrijwel iedereen in haar omgeving een zware worsteling. Die worsteling is fraai, integer en op de huid gefilmd.”

Zondag 24 februari, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend