Film
  Green Book – Farrelly – USA – 2018 – 130 minuten  
  Green Book 450  
12 gro eng dis gew dru  

Regisseur: Peter Farrelly
Acteurs: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini

Wanneer zwarte pianist Don Shirley (Ali) in 1962 op tournee gaat door het Amerikaanse Zuiden, waar nog strenge segregatiewetten gelden, huurt hij witte uitsmijter Tony Lip (Mortensen) in als chauffeur en lijfwacht. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen.
Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn.
Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten er ontstaat een bijzondere vriendschap. Twee tegenpolen derhalve, die noodgedwongen moeten samenwerken en onvermijdelijk naar elkaar toe groeien, het is een overbekende formule.

Het op feiten beruste ‘Green Book’, geschreven door Tony Lips zoon Nick Vallelonga, biedt dan ook weinig verrassingen, maar dat hindert niks. De tragikomische toon is perfect getroffen en Mortensen en Ali zijn samen geweldig.
Een feelgoodfilm in de beste Hollywoodtraditie. Genomineerd voor een vijftal Oscars en de Golden Globe.

Geselecteerd door onze programmeurs, want: “Een hilarische roadmovie, waarin een zwarte pianist met dienst blanke chauffeur een tournee door de zuidelijke 'blanke' staten van Amerika maakt. Voorspelbaar maar heel humoristisch! -- Green Book met zijn sublieme hoofdrolspelers en een inspirerende moraal, stuurt je met een brede glimlach de bioscoop uit. Een feelgoodfilm in de beste Hollywoodtraditie.

Woensdag 1 mei + zondag 12 mei, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend