Film
  Bohemian Rhapsody – Singer - UK/USA – 2018 – 135 minuten  
  Bohemian Rhapsody 450  
12 dis dru        

Regisseur: Bryan Singer
Acteurs: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, Tom Hollander, Mike Myers

Op vrijdagavond 26 april (op weg naar Koningsdag) wordt de film aangevuld met sfeervolle livemuziek.

In samenwerking met Museumplein Soest treden “The Queenies” op in de pauze én na afloop van de film.

Queenies 2 

Het enthousiaste duo “The Queenies” bestaat uit toetsenist Liz van de Schepop en zangeres Herma Hulst.
Deze Queenliefhebbers staan garant voor een swingende vertolking van de bekende rocknummers. 


De film:
'Is this the real life? Is this just fantasy?' Het zijn de eerste twee zinnen van de bekendste hit van Queen, het bombastische, operateske ‘Bohemian Rhapsody’. De twee regels geven perfect het leven van de charismatische leadzanger Freddie Mercury weer, die voortdurende schipperde tussen het showbeest dat hij op het podium was en de twijfelende privépersoonlijkheid. Toen het lied ‘Bohemian Rhapsody’ in 1975 verscheen waren de critici verdeeld. Was het door de strakke, gelaagde stemmenproductie en complexe structuur een meesterwerk of was het achteloze kitsch? Hoe je ook over het nummer denkt, het is een tijdloze klassieker geworden die nog regelmatig bovenaan prijkt bij de top 2000. Volgens de platenbaas van Queen was het onmogelijk om een single van zes minuten op de radio af te spelen. De band met frontman Freddie Mercury voorop, besloot anders en stak een middelvinger op naar de bons.

Enkel een verfilming over het leven van Freddie Mercury moest het naar de monsterhit vernoemde ‘Bohemian Rhapsody’ absoluut niet worden. De twee bandleden die tevens als producenten optreden wilden de synergie van de band vangen.
Zonder enige twijfel kun je echter stellen dat er zonder Mercury geen Queen was, maar of dat andersom ook zo geldt valt te bezien. In de biopic van Bryan Singer noemt de excentrieke zanger zijn drie bandleden zijn 'familie'. Maar hij ging net zo gemakkelijk overstag op een aanbod van de Amerikanen om twee soloalbums op te nemen.

Deze biopic begint en eindigt met beelden van het baanbrekende optreden tijdens Live Aid in de zomer van 1985. Het vormde niet alleen een hoogtepunt van het benefietconcert, maar tevens een comeback voor de band, die met name in de conservatieve Verenigde Staten terrein had verloren. De film sleepte maar liefst vier Oscars in de wacht, met als belangrijkste die voor beste mannelijke hoofdrol.

Geselecteerd door onze programmeurs, want: “Deze film, en vooral de bedwelmende muziek van Queen, blijft je nog dagen door je lijf zinderen.”

Vrijdag 26 en zondag 28 april, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend