Film
  Yesterday- Boyle - GB - 2019 - 117 minuten  
  Yesterday 450  
9 eng gro        

Regisseur: Danny Boyle
Acteurs: Himesh Patel, Lily James, Sophia Di Martino, Ellise Chappell en Meera Syal.

Singer-songwriter Jack Malik klooit al jaren aan in de lokale muziekscene. Vol goede moed sleept hij zichzelf van pub naar pub, immer vergezeld door 'manager'/boezemvriendin Ellie. Als Jack voor de zoveelste keer voor twee man en een paardenkop staat te spelen, besluit hij dat het genoeg is.

Maar voor de gitaar goed en wel aan de wilgen hangt, gebeurt er iets wonderlijks. Tijdens een wereldwijde stroomstoring wordt Jack aangereden en als hij ontwaakt uit zijn coma blijkt de hele wereld The Beatles te zijn vergeten. Behalve hij. Hij herinnert zich al hun hits, die hij nu kan gaan spelen als zijn eigen composities.
In ‘Yesterday’ overkomt het Jack (Himesh Patel), die eerst zijn vrienden overrompelt, onder wie de schattige Ellie. Tot tranen toe geroerd zijn z'n vrienden als hij op een terrasje terloops 'Yesterday' speelt. Sinds wanneer schrijft hij zúlke mooie liedjes?

Na aanvankelijke verwarring ziet Jack zijn kans schoon; met het complete oeuvre van The Beatles in zijn hoofd kan hij de wereld veroveren. Al gauw blijkt dat het materiaal van de Fab Four ook anno 2019 de hoofden op hol brengt. Voor Jack het weet, zit hij met Ed Sheeran (in een geinige bijrol als zichzelf) te jammen, schuift hij aan bij James Corden en hijgen inhalige producers in zijn nek.
Alles gaat voor de wind, totdat Jack zich toch wat bezwaard begint te voelen onder het curieuze plagiaat dat hij pleegt. En dan is Ellie er ook nog, die misschien toch wel meer dan een jeugdvriendin is.

Geselecteerd door onze programmeur: ‘Heerlijk luchtige grappige zomerfilm vol prachtige muziek van de Beatles.’

Woensdag 13 november, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend