Film
  Au Bout des Doigts - Bernard - FR - 2018 - 106 minuten  
  Au bout des doigts 450  
9 eng gro        

Regisseur: Ludovic Bernard
Acteurs: Kristin Scott Thomas, Lambert Wilson, Jules Benchetrit, Karidja Touré, Michel Jonasz, André Marcon Namen

In ‘Au bout des doigts’ probeert de 20-jarige Mathieu Malinski zijn muzikale talent en liefde voor muziek geheim te houden. Thuis is er de zorg voor zijn broertje David, en probeert hij zijn moeder te helpen die sinds het vertrek van zijn vader veel moeite moet doen om het hoofd boven water te houden.

Het leven van Mathieu speelt zich voornamelijk af in een grauwe, harde buitenwijk van Parijs. Zijn vrienden daar weten niks van zijn liefde voor muziek, en dat houdt hij liever zo. Ze zouden het toch niet begrijpen. Als diezelfde vrienden hem betrekken bij een inbraak, gaat het mis. Wanneer Mathieu daardoor in aanraking komt met de politie krijgt hij hulp van Pierre, het hoofd van het conservatorium. In ruil daarvoor moet Mathieu enkele taakjes uitvoeren in het conservatorium.
Pierre ziet echter snel hoe getalenteerd Mathieu is. Laatstgenoemde zelf wordt verliefd op de celliste Anna en volgt les bij de zogenaamde 'Gravin'.

De film ‘Au bout des doigts’ is geregisseerd door Ludovic Bernard, en heeft een paar prachtige rollen. Zo schittert Kristin Scott Thomas als de strenge lerares die ziet dat Mathieu ontzettend veel in zijn mars heeft.

Geselecteerd door onze programmeur: ‘Een prachtige film met een romantisch einde. Een traantje gelaten. Genoten van de muziek van de componisten Brahms, Bach en Rachmaninov.’ Omschrijving

Maandag 23 september en woensdag 2 oktober, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend