Film
  Apollo 11 – Miller – USA – 2019 – 93 minuten  
  Apollo 450  
al            

Regisseur: Todd Douglas Miller

De maanlanding: een monumentaal moment voor de mensheid. Moet je vandaag de dag nog benadrukken hoe bijzonder dat was voor Amerika, de mens en de wereld?
Regisseur Todd Douglas Miller en de mensen met wie hij de nieuwe documentaire ‘Apollo 11’ maakte vonden van niet: ze kozen voor een zeer zakelijke aanpak waarbij de beelden voor zich moeten spreken, samen met de communicatie tussen de astronauten en de mensen van NASA op aarde. Iedereen die te jong is om de maanlanding in 1969 zelf mee te maken, heeft daar later genoeg over gehoord.

Apollo 11 was de missie om drie astronauten, Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins met een raket de ruimte in te schieten en ze op de maan te laten landen. Bijna iedereen kent de beroemde woorden van Neil Armstrong toen hij als eerste mens op de maan stapte: "een kleine stap voor een mens, een reuzensprong voor de mensheid."
Het is op zich indrukwekkend hoeveel beelden de makers van ‘Apollo 11’ hebben verzameld van NASA, van de burgers die op afstand naar de lancering kwamen kijken en van de ruimtereis zelf. Sommige beelden blijven altijd indrukwekkend, vooral die van de maanlanding zelf. Andere bekende beelden zoals het uitzicht op de aarde vanuit de raket of het lozen van onderdelen in de ruimte worden getoond.
De beelden zijn ook nog eens helemaal opgepoetst tot high-definition.

Onze programmeur: ‘Apollo 11 is een spectaculaire kijkervaring rond één van de meest monumentale historische gebeurtenissen van de vorige eeuw. De astronauten verschijnen in beeld alsof je naar een speelfilm kijkt. Niet eerder was de ruimtevlucht zo imposant en beeldvullend te zien.’ 

Zondag 20 oktober, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend