Film
  Con el Viento Colell – SP – 2018 – 105 minuten  
  Con el viento 450  
al            

Regisseur: Meritxell Colell
Acteurs: Mónica García, Concha Canal, Ana Fernandez, Elena Martín, Xavier Martín

Danseres Mónica woont al heel lang in Buenos Aires; als haar vader op sterven ligt, vliegt ze gauw naar Spanje. Terug in haar afgelegen geboortedorp wordt ze geconfronteerd met het verleden; in de dans vindt ze uitdrukking voor haar gevoelens.

Eigenlijk wil Monica na het overlijden van haar vader zo snel mogelijk terugkeren naar Buenos Aires. Maar iets zegt haar toch tijd door te brengen met haar zuster en moeder. In vele lagen wollen kleren gewikkeld trotseert Mónica de extreme winterkou in het afgelegen dorp in de omgeving van Burgos. Ze vindt warmte in de familie, maar kan ook niet ontsnappen aan het verleden.
Dansend vindt Mónica een uitweg voor haar emoties.

‘Con el Viento‘(letterlijk 'met de wind') draait om drie generaties vrouwen, voor het eerst en voor het laatst onder één dak terwijl buiten de wind blijft gieren. We zien impressionistische beelden van landschappen en van de wind, afgewisseld door scènes waarin de mensen weinig zeggen, en als ze wat zeggen niet altijd goed te horen zijn. De sfeer is soms even benauwend als de dans in de openingsscène. Mensen staren veel voor zich uit zonder iets te zeggen. Soms is het lastig om te doorgronden wat er in hen omgaat.
Con el viento werd geselecteerd voor de festivals van Berlijn en Chicago, maar was in Nederland nog niet te zien.

Geselecteerd door onze programmeur: ‘Ontroerend drama. Liefdevol verhaal, aangrijpend en intrigerend, prachtig gefilmd spel van niet-professionele acteurs. In de dans vinden de emoties een uiting.‘

Zondag 6 en woensdag 16 oktober, 20.15 uur.

 


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend