Film
  For Frosten – Noer – DK – 2018 – 104 minuten  
  For Frosten 450  
12 gew gro        

Regisseur: Michael Noer
Acteurs: Jesper Christensen, Magnus Krepper, Ghita Nørby, Gustav Dyekjær Giese, Oscar Dyekjær Giese, Adam Fischer, Martin Greis, Elliott Crosset Hove, Bertil De Lorenzi, Rasmus Hammerich, Clara Rosager, Kristian Hedegaard-Petersen, Rasmus Møller

Als de winter nadert op het platteland van Denemarken rond 1850 kijken de oude boer Jens en zijn familie tegen een periode met nog meer honger aan. Hoe gaan ze de gure en donkere winter overleven? Het enige wat hij zijn familie te eten kan geven is 's avonds een bordje pap.
Onder die moeilijke omstandigheden en met het vooruitzicht op een zoveelste barre winter moet Jens een bijna onmogelijke keuze maken als de familie wil overleven. Daarbij moet hij zijn eigen geweten en het kostbaarste wat hij bezit (zijn dochter) verzaken in een poging ze allemaal een beter leven te geven.

For Frosten is het aangrijpende verhaal van een oude weduwnaar in het 19de eeuwse Denemarken. De film is intens en fysiek gefilmd en laat zien hoe een trotse zelfstandige boer een zware strijd voert tegen de winter en grootgrondbezitters.
Het is het hartverscheurende verhaal van een boer in het 19e eeuwse Denemarken, wiens harde beslissing het lot van zijn familie voor altijd zal beïnvloeden. Waarbij je je afvraagt of het vroeger hier ook zo was.

Geselecteerd door onze programmeur: “Prachtige film, laat zien dat een goed mens zijn een luxe is die niet iedereen zich kan permiteren, hoe hard je het ook probeert.”

Zondag 10 en maandag 18 november, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend