Film
  And then we danced – Akin – SE – 2019 – 113 minuten  
  And Then We Danced 450  
12 dis gro dru      

Regisseur: Levan Akin
Acteurs: Levan Gelbakhiani, Bachi Valishvili, Ana Javakishvili, Giorgi Tsereteli, Tamar Bukhnikashvili

Festival favoriet over de jongvolwassen Merab uit Tbilisi, Georgië, die al van jongs af aan traint met danspartner Mary voor een plek bij het traditionele Nationaal Georgisch Dansensemble.
Kort voor de audities duikt de getalenteerde Irakli op: een nieuwe concurrent waar Merab ook een beetje op valt. De dagen van Merab zijn zwaar en zien eruit er uit als een eindeloze stroom van hard werken en stress. De nieuwe mannelijke danser Irakli, met zijn donkere haar en brede schouders, is goed gebekt en volgt zijn eigen regels. Merab wordt gestimuleerd door de nieuwkomer en vertedert hem wanneer ze samen hun repetities beginnen.

Het duurt niet lang voordat hun verlangens duidelijk worden als ze elkaar in het bos vinden tijdens een weekend van feesten in het landhuis van een vriend. Merab ontdekt zichzelf via Irakli, maar het eindigt niet met hem.
Wanneer Irakli zonder waarschuwing terug naar huis gaat, ontmoet Merab een jongeman met lang haar. Hij volgt zijn nieuwe vriend naar een homobar die in elke Europese stad zou kunnen liggen, feest de hele nacht en negeert de beledigingen van voorbijgangers.

Warmbloedige, klassieke liefdesgeschiedenis waarin wordt getraind, gefeest, gewerkt, gedanst, gegeten en geknokt en Merab zijn eigen weg zoekt tussen traditie en moderniteit, strikte discipline en persoonlijke vrijheid. Kracht blijkt niet enkel gelijk aan spijkerhardheid, maar ook aan sensuele zelfexpressie. ‘Then We Danced’ is de Zweedse Oscar inzending.

Door onze programmeur geselecteerd: “Genoten van deze film waarin Merab zijn verliefdheid en vreugde uitdrukt in Harde wereld van de volksdansmuziek in Georgië.”

Woensdag 18 en zondag 29 december, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend