Film
  Kapsalon Romy – Kamp – NL – 2018 – 92 minuten  
  Kapsalon Romy 450  
al            

Regisseur: Mischa Kamp
Acteurs: Anna Raadsveld, Guido Pollemans, Noortje Herlaar, Beppie Melissen, Micha Hulshof, Markoesa Hamer, Bianca Krijgsman, Rick Nicolet, Mustafa Duygulu, Sascha Alexander Gersak, Aus Greidanus, Anna Keuning, Wendy Riksen, Vita Heijmen, Jeroen Bohlken

De film ‘Kapsalon Romy’ is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Tamara Bos.
Romy is de kleindochter van oma Stine, die een kapsalon runt. Stine wordt door haar (pas gescheiden) dochter Margot gevraagd om na school op Romy te passen, omdat Margot weer meer moet werken.
Romy vindt dit niet leuk, maar komt er langzaam achter dat haar Deense oma een geheim heeft: ze is eigenlijk heel vergeetachtig, en dit betekent dat Stine niet alleen voor Romy moet zorgen, maar Romy ook voor haar oma. En dat vindt ze wel leuk, waardoor de relatie tussen oma en kleindochter opbloeit. Helemaal wanneer blijkt dat oma Stine steeds meer vergeet.

Achter vrolijke scènes waarin de twee samen shoppen, of waarin Romy min of meer de kapsalon overneemt, schuilt een duisternis. Eentje die Romy niet kan zien. Die ernstigere gevolgen heeft dan dat oma Stine haar geld niet meer kan vinden. Die ertoe leidt dat Stine uiteindelijk naar een verzorgingstehuis moet.
Romy vindt dat natuurlijk helemaal niks, en snapt niet waarom alzheimer zo erg is. Pas tijdens een vlucht van het duo uit het verzorgingstehuis naar Stines geboorteplaats in Denemarken merkt Romy echt de effecten van de ziekte.

Regisseur Kamp (‘Het Paard van Sinterklaas’, ‘Jongens’) bewijst eens te meer een fantastische regisseur voor kinderen te zijn.
Ondanks de zware thema’s – scheiding, dementie – levert hij energieke, inspirerende en bovenal eerlijke films af. Het prettig eigenzinnige scenario is van Tamara Bos.

Vrijdag 10 januari, 16.00 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend