Film
  Adam – Touzani – MAR – 2019 – 98 minuten  
  Adam 450  
al            

Regisseur: Maryam Touzani
Acteurs: Lubna Azabal, Nisrin Erradi, Douae Belkhaouda, Aziz Hattab

Wanneer de hoogzwangere Samia bij Abla aanklopt voor onderdak wil die haar eerst niet binnenlaten. Abla heeft het immers al zwaar genoeg als alleenstaande moeder van een achtjarige dochter in Casablanca. Bij de kapsalon leek Samia even beet te hebben.
Met haar dikke buik was ze op verschillende plekken in de stad aan het bedelen om een baantje. Maar toen ze ook om een slaapplek vroeg, trok de kapper zijn baanaanbod in.

Ook Abla, die een kleine bakkerij runt, is in eerste instantie niet happig op de sollicitatie van Samia. Maar haar achtjarige dochter Warda dringt aan, en als ze de hoogzwangere vrouw 's nachts ook nog op straat ziet, strijkt ze over haar hart. Ze biedt haar een slaapplek aan, maar slechts voor één nachtje. Maximaal. Echt waar.
Maar uiteindelijk laat ze Samia toch binnen. Eerst in haar huis, dan in haar winkel (ze bakt broodjes) en tenslotte in haar hart.

Het regiedebuut van actrice Touzani, die ook het scenario schreef, is een mooie, ingetogen ode aan solidariteit en moederschap. Het trio wordt gecompleteerd door kindacteur Douae Belkhaouda, die bruist in haar rol als Warda. Dit is opgeteld een van de meest humanistische films die tot nu toe dit jaar te zien is.
Om deze drie personages te ontdekken, vooral in combinatie met elkaar, staat gelijk aan ze te leren liefhebben. En je zit ze elk zo dicht op de huid, dat je zelf onderdeel wordt van het samengestelde gezin.
Met sterke hoofdrollen van Azabal en Erradi, en veel aandacht voor de bijzonder smakelijk ogende gebakjes.

Waarom gekozen: ‘Prachtige beelden en ontroerend verhaal over twee vrouwen die ondanks hun tegenstellingen het beste in elkaar naar boven halen.’

Maandag 14 en woensdag 23 september, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend