Film
  2040 – AUS – 2019 – 92 minuten  
  2040 foto 350  
al            

Climate Cleanup (een groep ondernemende mensen die klimaatverandering tegen gaat)

Energie Actief Soest en Artishock presenteren ‘2040’

Stel je voor: het is 2040 en alle klimaatproblemen zijn opgelost!!!

We gebruiken hernieuwbare schone energie afkomstig van natuurlijke bronnen, zoals zonne energie, op lokaal niveau. De landbouw is duurzaam en in harmonie met de omgeving. Zonder schadelijke uitstoot van meststoffen en bestrijdingsmiddelen. De diversiteit aan planten en dieren is groot. Steden zijn oases van groen, geen verstikkend asfalt meer, geen overlast van verkeer. Dankzij de zelfrijdende auto en het delen van autobezit. Onze zeeën zijn schoon en de vegetatie is rijker dan ooit tevoren.

De film 2040
Damon Gameau, de verteller in deze film, droomt van een toekomst voor zijn dochter. Het is een beeldbrief aan zijn dochter, een droom gebaseerd op de feiten van nu.
In een reis rond de wereld waarin zoekt Gameau naar de vele lokale toepassingen die kunnen bijdragen aan het oplossen van ons klimaatprobleem. Een reis ook die een beeld biedt hoe een toekomst eruit kan zien als deze locale oplossingen op grote schaal ingevoerd worden.

De verteller zoekt met name naar oplossingen die al beschikbaar zijn en die een realistisch potentieel hebben om in grote mate bij te dragen aan een omkering van onze klimaatveranderingen.

Een inspirerende film die afsluit met een opwekking aan ons allemaal: “What’s your 2040?” Denk erover na en kom in actie! Maak het waar!

Na afloop van de film organiseren wij, Artishock Filmhuis en het burgerinitiatief Energie Actief Soest een discussie op basis van deze vraag. Vertegenwoordigers van de Gemeente Soest, belast met het opstellen van duurzaamheidsplannen (energietransitie en omgevingsvisie), zijn voor dit nagesprek uitgenodigd.

Woensdag 7 en vrijdag 9 oktober, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend