Film
  Hope Gap – Nicholson – UK – 2019 – 101 minuten  
  Hope Gap 450  
al gro          

Regie: William Nicholson
Acteurs: Annette Bening, Josh O'Connor, Bill Nighy, Aiysha Hart, Ryan McKen

Grace (Annette Bening) en Edward (Bill Nighy) wonen in een klein dorp bij de klif van Hope Gap aan de Engelse kust en zijn 29 jaar getrouwd. Grace is verbitterd en smeekt om liefde en aandacht van haar echtgenoot. Edward lijkt er onverschillig onder en niet bepaald gelukkig. Als hun zoon Jamie (Josh O’Conner) een weekend komt logeren vertelt zijn vader hem dat hij van plan is om nog dezelfde dag zijn moeder te verlaten.

Het eens zo hechte gezin wordt nu geconfronteerd met een nieuwe situatie waarin emoties als ongeloof, woede, onmacht maar ook hoop elkaar kruisen. Edward trekt de volgende dag direct in bij zijn nieuwe liefde en laat zijn echtgenote achter bij hun zoon Jamie. Jamie heeft het zwaar te verduren en krijgt veel over zich heen krijgt. Hij kijkt met verbijstering en verdriet naar zijn ouders. De dreigende vechtscheiding is geen lichte kost.
Gelukkig is er soms ook een beetje humor en de beelden van de prachtige kliffen en helblauwe kustwateren zijn prachtig.

Waarom gekozen: ‘Een prachtig, af en toe pijnlijk herkenbaar drama, met ruimte voor humor. Gefilmd in een schitterende omgeving, is de pijn van de hoofdrolspelers, maar ook hun bijzondere veerkracht, een troost voor iedereen met een gebroken hart.’

Zondag 4 oktober, 11.00 uur en zondag 11 oktober 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend