Film
  Misbehaviour – Lowthorpe – UK – 2020 – 107 minuten  
  Misbehaviour 450  
al gro          

Regisseur: Philippa Lowthorpe
Acteurs: Keira Knightley, Gugu Mbatha-Raw, Jessie Buckley, Keeley Hawes, Rhys Ifans, Lesley Manville, Greg Kinnear, Lily Newmark

1970 was een ongewoon jaar voor de Miss World-verkiezingen. Een paar opgetutte jonge dames paradeerden op en neer voor de jury, in de hoop gekroond te worden tot de grootste schoonheid op deze aardbol. Net zoals altijd.

Er zijn zoveel verhalen te vertellen over die keer in 1970 dat een groepje vrouwen van het Women’s Liberation Front de verkiezing van Miss World verstoorde. Over de Women’s Libbers zelf. Over de zwarte deelnemers uit onder meer Zuid-Afrika en Granada, die de verkiezing als een grote kans zagen. Of over de bejaarde Hollywoodster Bob Hope, die was ingevlogen voor de grappen, maar zich van zijn meest seksistische kant liet zien.
Zoveel verhalen! En regisseur Lowthorpe koos ervoor ze allemaal te vertellen.

’Misbehaviour’ vertelt het verhaal over hoe hier feminisme wereldwijd echt een beetje op de kaart is gezet. Een betrokken en lekker luchtig sociaaldrama, dat is waar de Britten goed in zijn.

Waarom gekozen: ‘Waar gebeurd en mooi in beeld gebracht, het verhaal hoe een paar vrouwen de verkiezing van Miss World in 1970 weten te verstoren. En zo de vrouwenbevrijdingsbeweging op de kaart zetten.’

Zondag 8 november, 11.00 uur, zondag 15 en maandag 23 november, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend