Film
  Nomadland – VS – Zhao – 2020 – 108 minuten  
  Nomadland 450  
al gro          

Regisseur: Chloé Zhao
Acteurs: Frances McDormand, Bob Wells, David Strathairn

Let op: toegang tot deze voorstelling is alleen mogelijk met een QR-code, samen met een geldig legitimatiebewijs. Klik hier voor meer info.

Poëtisch meesterwerk van de Chinese Zhao over de Amerikaanse Fern, een zestiger die na het overlijden van haar man alles achterlaat en als heuse nomade in een camper van plek naar plek trekt. Op zoek naar tijdelijke klusjes, omdat ze anders financieel niet rond kan komen.
En ze is niet de enige, want onderweg komt ze veel zestigplussers tegen die ook – soms noodgedwongen, soms vrijwillig – hebben gekozen voor een bestaan als moderne nomade. Weinig plot, maar veel sfeer, prachtige beelden en een indrukwekkende hoofdrol van McDormand. Winnaar van drie Oscars (beste film, regie en vrouwelijke hoofdrol).

De Chinese Zhao Ting wordt in 1982 geboren in Beijing. De Zhao’s zijn steenrijk, want China industrialiseert en papa zit eerst in staal en later in onroerend goed. Op haar vijftiende wordt Ting naar een prestigieuze kostschool in het Engelse Brighton gestuurd, waar ze nauwelijks opvalt en weinig uitvoert. Zodat ze op achttienjarige leeftijd haar middelbare school nog moet afmaken. Wat ze ook doet, in Los Angeles.
Daarna gaat ze politicologie studeren op het exclusieve Mount Holyoke College in Massachussetts. En als dat niet bevalt vertrekt ze naar New York, waar ze film gaat studeren.
Inmiddels heeft ze haar naam veranderd in Chloé Zhao. En uitgerekend deze op het oog zo geprivilegieerde Zhao zal naam maken als regisseur van kleine films over het harde leven in de marges van de Amerikaanse maatschappij.

Waarom gekozen: ‘Roadmovie met prachtige beelden over hedendaags Amerika, een film over leven met verlies en verdriet en trots.’

Woensdag 22 september, 20.15 uur en zondag 3 oktober, 11.00 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend