Film
  I am Greta – Grossman – ZWE – 2020 – 102 minuten  
  I Am Greta 450  
al            

Regisseur: Nathan Grossman
Acteurs: Greta Thunberg, Arnold Schwarzenegger, António Guterres, Svante Thunberg

Let op: toegang tot deze voorstelling is alleen mogelijk met een QR-code, samen met een geldig legitimatiebewijs. Klik hier voor meer info.

Film in het kader van de dag van de duurzaamheid, samen met Energie Actief Soest.

Klimaatactiviste Greta Thunberg, dankzij unieke toegang tot haar leven zie je het verhaal achter de bekende nieuwsfeiten. Een indrukwekkend, intiem en buitengewoon verhaal waar volharding, tragiek, levensgeluk en inspiratie op een manier samenkomen, zoals je zelden zag.

Een nogal serieus uitziende 15-jarige scholier zit elke dag, moederziel alleen en tegen de wens van haar ouders in, voor het Zweedse parlement. Ze staakt van school om de klimaatcrisis op de agenda van de politiek te krijgen. Zonder enig succes. Maar in de loop van deze weken sluiten andere leerlingen zich bij haar aan en worden haar video’s meer en meer gedeeld.

Drie jaar eerder: Greta raakt in een diepe depressie na het zien van een film op school over hongerige ijsberen, orkanen en droogte. Ze stopt met eten en praten en wordt heel erg ziek. Pas als ze bedenkt dat ze er ook iets aan kan gaan doen, krijgt ze weer levensmoed.
Met het groeien van haar actie, bloeit ze op en terwijl de wereld om haar heen ontploft en haar ouders soms staan te stuiteren van de zenuwen lijkt zij juist te ontspannen. Koppig, eigenwijs en intelligent als ze is, hebben haar ouders bijna geen vat op haar. De climax is de zeiltocht die haar naar de VN-conferentie in New York moet brengen.
Een film waar je diep geroerd weer uitkomt.

Waarom gekozen: I Am Greta van Nathan Grossman is een zeer persoonlijke en intieme documentaire over de Zweedse activist Greta Thunberg, gemaakt in cinéma vérité stijl waarin hij haar met instemming van haar ouders van zeer nabij volgt tijdens ontmoetingen met wereldleiders, protestbijeenkomsten en thuis bij haar familie.

Zondag 10 oktober, 10.30 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend