Film
  Eiffel – Bourboulon – FR – 2021 – 108 minuten  
  Eiffel 450  
9 eng gro        

Regie: Martin Bourboulon
Acteurs: Romain Duris, Emma Mackey, Pierre Deladonchamps, Armande Boulanger, Bruno Raffaelli, Alexandre Steiger, Andranic Manet

Let op: toegang tot deze voorstelling is alleen mogelijk met een QR-code, samen met een geldig legitimatiebewijs. Klik hier voor meer info.


Nieuwe aanvangstijd avondvoorstellingen

Vanaf JANUARI wordt de aanvangstijd van alle avond filmvoorstellingen 20.00 uur (was 20.15 uur)!

Een romantisch en waargebeurd verhaal over de liefde tussen twee mensen die de skyline van Parijs voor altijd heeft veranderd.

Na het succesvol afronden van de bouw aan het Amerikaanse Vrijheidsbeeld ligt de wereld aan de voeten van ingenieur Gustave Eiffel. De Franse overheid vraagt hem om een spectaculair nieuw ontwerp te maken voor de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs.
Eiffel houdt zich echter liever bezig met een ander project. Hij is zonder meer een boeiend figuur om een biopic aan te wijden dus. Een goede keus ook om, zoals dat bij biografische films van nu vaker het geval is, te focussen op één specifieke periode.

We leren Gustave Eiffel kennen als ambitieuze ingenieur op de toppen van zijn kunnen. Net na het voltooien van het Vrijheidsbeeld dient een nieuw project zich aan waar Eiffel aanvankelijk weinig voor voelt: de Wereldtentoonstelling van Parijs. Plannen voor een gigantische toren liggen er wel, maar liever houdt hij zich bezig met het realiseren van een metronetwerk.
Dat verandert als Eiffel tijdens een diner met hoogwaardigheidsbekleders zijn oude liefde Adrienne treft. Om haar te imponeren steekt hij een bezielend betoog af over wat de toren voor Parijs zou kunnen betekenen. Werk aan de winkel dus.

Waarom gekozen: Mooie muziek, veel romantiek en drama, prachtige beelden van de liefdesstad Parijs en een ontroerende einde. Dan weet je wat liefde is.

Zondag 12 december, 11.00 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend