Film
  The Last Bus - Verenigd Koninkrijk - 2022 - 86 minuten  
  The Last Bus 450  
6 eng gro        

Regisseur: Gillies MacKinnon

“The Last Bus” is een hartverwarmende film over liefde en verlies. Een film die ons eraan herinnert dat we niet alleen zijn – we’re all on this ride together.

The Last Bus neemt je mee op de reis van de 90-jarige weduwnaar Tom Harper (Timothy Spall) van zijn woonplaats van de laatste vijftig jaar – een afgelegen dorp in het noorden van Schotland – terug naar zijn geboorteplaats – dichtbij het meest zuidelijke punt van Engeland.
In een strijd tegen de tijd, zijn leeftijd en het lot, begint Tom onverschrokken aan deze lange reis met zijn gratis buspas met als doel een belofte aan zijn vrouw Mary na te komen. Zo is deze odyssee ook een liefdevol eerbetoon aan zijn vrouw Mary.
En net als voor Odysseus gaat de thuisreis voor Tom niet zonder slag of stoot en ontmoet hij onderweg de meest zonderlinge stervelingen en uitzonderlijke uitdagingen. Iedere bus waar hij in- of uitstapt lijkt een nieuw probleem of avontuur te betekenen, wat van de film een aaneenschakeling van thema's en gebeurtenissen maakt.
Wie dacht dat een busreis ooit zonder slag of stoot kon plaatsvinden, komt bedrogen uit.

Woensdag 26 en zondag 30 oktober, 20.00 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend