Film
  She Said – Schrader – VS – 2022 – 129 minuten  
  She Said 450  
12 gew gro        

Regisseur: Schrader

Aangrijpend waargebeurd verhaal over machtsmisbruik en seksueel wangedrag in Hollywood.

In 2017 schreef de New York Times een artikel dat uiteindelijk een grote bijdrage leverde aan de #MeToo-beweging.
‘She Said’ volgt het verhaal van journalisten Megan Twohey en Jodi Kantor op hun zoektocht naar de waarheid achter het schandalige gedrag van filmproducent Harvey Weinstein.
Een goed script en nog betere performances dragen bij aan een aangrijpende film die de ernst van deze misdaden ijzersterk weergeeft.

Bij verfilmingen van waargebeurde verhalen komt al gauw de vraag op: waarom is dit geen documentaire? De feiten zijn immers het belangrijkst. Het antwoord hierop is meestal drama. Het gaat niet alleen maar om de gebeurtenissen, maar ook om hoe deze zijn ervaren. Door de feiten te combineren met drama is beter te laten zien waar de slachtoffers precies doorheen gingen en hoe deze vrouwen omgingen met deze traumatische ervaringen.
Een ander sterk aspect is de grote nadruk op journalistiek. De film gaat niet zomaar van slachtoffer naar slachtoffer tot een plotseling artikel. Hij laat het lastige proces zien van het vinden van mensen die bereid zijn te praten en wat dit emotioneel van hen vergt.
Ook andere interessante aspecten van de journalistiek komen aan bod, zoals concurrentie, geheimhouding en Harvey Weinstein die je op de hielen zit. Ze zorgen voor spanning en realisme.

Zondag 26 en maandag 27 februari, 20.00 uur.


ticket res film

logo filmhuis liggend