Film programma
  Un Metier Serieux – Lilti – FR – 2023 – 101 minuten  
  Un Metier Serieux 350  
9 eng          

Regisseur: Litli

Met humor en topacteurs duiken we in de uitdagingen van het leraarschap ‘Un métier sérieux’ een film als een mooi beroepsportret, met veel nuance en uitstekende acteurs.

Het is een nieuw schooljaar op de middelbare school en Pierre, Meriem, Fouad, Sophie, Sandrine, Alix en Sofiane vormen een toegewijde en hechte groep leraren. Ze krijgen gezelschap van Benjamin, een jonge vervangende leraar die geld nodig heeft om zijn studie te betalen.
Zonder enige vooropleiding of ervaring komt hij erachter dat het een zware baan is. Al snel komt hij terecht in een lastige situatie met één van zijn leerlingen. Gelukkig laten zijn behulpzame en toegewijde collega’s hem niet in de kou staan en ontdekt hij dat de passie voor lesgeven nog bestaat.

De uitdagingen waarmee leraren worden geconfronteerd, zoals een gebrek aan middelen, het afbrokkelen van gezag en de balans tussen werk en privé – wordt overtuigend realistisch maar ook met humor en een zekere luchtigheid naar voren gebracht.
Het sublieme spel van zijn vaste cast bestaande uit Franse topacteurs waaronder François Cluzet (‘Intouchables’, ‘Médecin de campagne’), en Adèle Exarchopoulos (‘La vie d’Adèle’) en Vincent Lacoste geven de film een onweerstaanbare charme.  

Maandag 24 en woensdag 26 juni, 20.00 uur.


ticket res film

logo filmhuis liggend