Jazz

Zaterdag 1 december: JazzClub met 'Een Halve Eeuw Stormvogel', aanvang 20.30 uur, entree gratis.1812Stormvogel Barditus foto Hans Boer

Op 1 december 2018 viert de Baarnse beeldenaar Stormvogel in Artishock ‘Een halve eeuw Stormvogel’, met een concert en een expositie. Tevens zal hij voordragen uit eigen werk.

Als overkoepelend thema voor deze synergetische avond heeft hij gekozen voor ‘de Twaalf Staties’. Dit komt tot uiting in 12 grafische werken, maar ook in zijn jazzbarock-compositie ‘Drakenburger Concerto XII’ (een polyritmisch gewrocht in 5/4 en 7/4) en begeleidende teksten, gebaseerd op zijn jarenlange studie en literaire escapades. Natuurlijk ontbreken andere bekende stukkies als ‘Onder Ogen’, ’Ik heb ’t Vaak’, ‘Awakening’, ‘Eemsaga’ en ‘Atuatuca’ niet aan het repertoire.

Line up van Stormvogel’s Alter Ego Consort is op deze avond:
Stormvogel (piano/synthesizer), Remko Smid (sax), Onno Witte (drums), Marco van Os (bas) en Robin Boer (synthesizer).
Aanwaaiende acte de presence wordt gegeven door verscheidene special guests, die in de afgelopen halve eeuw met Stormvogel hebben gewerkt: Twan van Gerven (gitaar), David de Marez Oyens (bas), Oene van Geel (viool), Arno van Nieuwenhuize (drums), Wieke Garcia (zang, gaîta), Karsten van Straten (drums) en Semmy Prinsen (sax) e.a. (o.v.).