Jazz

Zaterdag 8 december: Jazzconcert Dominic J. Marshall Trio, aanvang 21.00 uur,
entree € 12,- / 9,-1812Dominic J. MarshallPHOTO EDDY WESTVEER

én voorafgaande aan het concert is er van 19 - 21 u een Wijnproeverij.   Terra Wine is specialist in exclusieve kwaliteitswijnen, veelal Bio en Biodynamische wijnen uit de hele wereld. De gekozen wijnen zijn duurzame kwaliteitswijnen met groot respect voor mens, natuur en milieu. Bij deze wijnproeverij maakt u kennis met nieuwe wijnen, te ontdekken door te proeven en het verhaal achter de wijn te horen. De proeverij wordt verzorgd door ervaren en enthousiaste Vinologen en Sommeliers. Ze geven antwoord op specifieke vragen over de wijnen. Daarnaast geven ze advies bij keuzen over wijn- & spijscombinaties.

Tijdens de proeverij kunt u naast de door Terra Wine geselecteerde Huiswijnen en Bio wijnen ook exclusieve Importwijnen uit Italië proeven. Denk daarbij aan Amarone, Ripasso en nog meer.

1812Wijnproeverij.11812Wijnproeverij.21812Wijnproeverij.3
Gedurende de avond kunt u aan de bar per glas zes van de Topwijnen bestellen voor aantrekkelijke prijzen. U heeft ook gelegenheid om flessen wijn te kopen met een korting van 15%.

De jonge Britse pianist, componist en “beatmaker” Dominic J Marshall (29 jaar) studeerde cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam en bleef in Nederland hangen. Zijn trio heeft een voorliefde voor impro, jazz, klassiek, hiphop, soul en folk. Dan ben je niet eenkennig. Een myriade aan invloeden waar mogelijk jonge concertgangers zich aan kunnen laven. Marshall speelt piano en synthesizer en heeft al vier albums uitgebracht waarvan “The Triolithic” uit 2016 en “Spirit Speech” uit 2014 de laatste zijn. Intrigerende titels toch! Het trio is al te gast geweest bij De Wereld Draait Door, Vrije Geluiden en het Bimhuis en ze staan voor begin januari 2019 geprogrammeerd in Tivoli Vredenburg. In 2015 stond de band op het podium bij North Sea Jazz. De band zit duidelijk in de lift. Dit geluid is nog niet te horen geweest bij Artishock maar nu gaat het jazzpodium prettig zijn boekje te buiten met de keuze voor dit trio. Het commentaar bij het nummer “Fictions” op You Tube: dit klinkt zoals Bill Evans. Complimenteus en wellicht terecht! De band lijkt de traditie niet te willen verloochenen maar zoekt ook nadrukkelijk naar toekomstige vergezichten. Volgens pianist Jamie Cullum brengt Marshall “een overweldigende jazzerfenis met zich mee maar evengoed iets heel fris en nieuws”. Dominic ontving uit handen van Cullum in 2013 de “Emerging Excellence Award”. Het jaar daarop won hij de Dutch Jazz Competition. De prijzen gaan niet aan zijn neus voorbij. Luister van tevoren even naar de opname van “Elephant Man” in het Bimhuis en naar “Family Chronicle”. Redenen te over om je oor te luisteren te leggen bij Dominic J Marshall en zijn trio.

Bezetting: Dominic J Marshall - piano, synth.; Glenn Gaddum jr - bas; Jamie Peet- drums.

 

FPK LOGO ZWART XS