Jazz

Zaterdag 17 november: Workshop Improvisatie voor Jazzamateurs, door Ian Boelens, 13.00 - 17.00 uur.1805IanBoelens

Programma

Veel amateur (jazz)musici kunnen wel wat improviseren, maar hebben het gevoel dat het beter zou kunnen. Vaak wordt aangenomen dat je min-of-meer 'vanzelf' een goede solo zou moeten kunnen spelen. De realiteit is echter dat alle goede jazz solisten zich eerst hebben verdiept in de kunst van het soleren, om zo die vloeiend klinkende solo’s te kunnen spelen. Een van de sleutels om solo's te verbeteren is het beter begrijpen en toepassen van toonladders in de jazz.

De workshop wordt gegeven door Ian Boelens, een gitarist met een lange professional podium carrière. Daarnaast is hij ook een zeer ervaren muziekdocent en de sessieleider op de vrijdagavond sessie voor jazzamateurs.

Om te kunnen deelnemen aan deze workshop is vereist dat je op je instrument beschikt over de vaardigheid om de gangbare majeur en mineur toonladders uit het hoofd te kunnen spelen. Deelname aan de vorige workshop is weliswaar een pre, maar niet strikt noodzakelijk.

Wat je leert
In deze workshop, een verdieping van de vorige, wordt dieper ingegaan op de relatie tussen akkoorden, toonladders, en toonsoorten. Deze kennis, en het gebruik hiervan in de jazz, zal de deelnemers in staat stellen beter te improviseren over (jazz) akkoordenschema's. De meest gebruikte akkoordenreeksen uit de jazz dienen weer als uitgangspunt, maar deze keer zullen ook enkele bekende standards uit de jazzpraktijk worden bekeken, en zullen deze inzichten kunnen worden uitgeprobeerd.
Deelnemers krijgen het gebruikte materiaal van de workshop mee naar thuis, om verder mee te kunnen werken.

Wanneer
Zaterdag 17 november 2018, 13.00 – 17.00 uur

Waar
Artishock, Steenhoffstraat 46A in Soest.
Er is ruime parkeergelegenheid.
Artishock ligt op loopafstand van NS-station Soestdijk.

Kosten
De kosten voor de workshop bedragen € 20,-
Koffie en thee zijn in de prijs inbegrepen.

Deelname
Alle in de jazz gangbare solo instrumenten zijn welkom.

Schrijf je in!
Inschrijven via e-mail: ianboelens@gmail.com
Vermeld altijd je naam, telefoonnummer, e-mailadres en instrument.

Let op: Je deelname is pas definitief als € 20,- is overgemaakt op
rekeningnummer NL95 TRIO 0379 360 381 t.n.v. C R van Ewijk,
onder vermelding van 'Workshop November'.

Het aantal plaatsen is beperkt dus wees er snel bij!

Vragen?
Mail naar ianboelens@gmail.com

 

Belangrijk: De organisatie behoudt zich het recht voor bij een te klein aantal deelnemers de workshop te annuleren, tot uiterlijk een week voor aanvang.