Jazz

Zaterdag 19 oktober: MAARTEN HOGENHUIS TRIO, aanvang 21.00 uur, entree € 12,-  9,-.

Reserveringen voor dit concert/evenement kunt u opgeven aan Artishock onder vermelding van naam, het aantal kaarten en evt. telefoon nummer.
U krijgt bericht als de kaarten gereserveerd zijn.

 'Rise & Fall'

1910MaartenHogenhuisRvE1910MaartenHogenhuisTrioTonGrootHaar

 

Altsaxofonist Maarten Hogenhuis draagt twee zielen in zijn borst. Als hij met BRUUT! speelt, het kwartet waarin hammondorgel en Hogenhuis’ altsaxofoon prominent aanwezig zijn, is hij een bevlogen entertainer die met meeslepend swingende muziek als een marionettenspeler zijn poppen aan het dansen krijgt. Als hij met het Maarten Hogenhuis Trio speelt, is het verstilde sobere en bijna kale jazzy kamermuziek wat de klok slaat.
Op North Sea Jazz van afgelopen zomer was hij “artist in residence” met een compositieopdracht en daarmee maakte hij grote indruk. Hogenhuis is muzikant én componist en het hoeft niet te verbazen dat het trio inmiddels drie cd’s op zijn naam heeft staan.
De status van Maarten Hogenhuis is in relatief korte tijd gestegen tot die van een “ster” van het kaliber van Benjamin Herman. Het tweede album kreeg lovende kritieken en het derde album “Rise & Fall” is volgens Gijsbert Kamer een “voorlopig hoogtepunt”. Bassist Phil Donkin is een veelgevraagd muzikant die onder anderen speelde met trombonist en componist Nils Wogram en gitarist John Abercrombie die jazz, folk en rock met elkaar vermengt. Drummer Mark Schilders is al heel lang een muzikale metgezel van Maarten Hogenhuis.
Op het jazzfestival in Amersfoort van dit jaar liet Hogenhuis in de Observant een proeve van bekwaamheid horen die de luisteraars nog lang zal heugen. Luister naar Concertgebouw Sessions en je wordt gebiologeerd door meditatieve en ruimtelijke muziek waarin de interactie tussen de muzikanten zeer nauw luistert. Luister naar “Rise & Fall” van de laatste bewierookte cd en je raakt onder de bekoring van de vederlichte swing waarin de lyriek niet ontbreekt. Ongetwijfeld speelt Hogenhuis veel eigen werk afgewisseld met standards uit het American Songbook. Er zal veel te genieten zijn als het Maarten Hogenhuis Trio Artishock met een bezoek vereert.

(foto's: Ron van Ewijk, Ton Groot Haar).

Bezetting: Maarten Hogenhuis - sax; Phil Donkin - bas; Mark Schilders - drums.

 


www.maartenhogenhuis.com

 

 

FPK LOGO ZWART XS