Jazz

-- Afgelast wegens Coronavirus --

Zaterdag 18 april: Jazzconcert LEO JANSSEN GROUP, aanvang 21.00 uur, entree € 12,- / 9,-.

(vermeld s.v.p. naam, aantal kaarten en opmerkingen)  

2004LeoJanssen

ECHOES
Crossover van fusion, traditionele jazz en sferische improvisaties. Met zijn project 'Echoes of the Mind' streeft Janssen naar een speelveld voor vrij spel, expressie en introspectie.

Saxofonist Leo Janssen heeft zijn sporen meer dan verdiend bij het Metropole Orkest en is dus een rietblazer uit de buitencategorie. Als saxofonist heeft hij samengespeeld met grootheden als de toetsenisten Herbie Hancock en Joe Zawinul en de gitaristen Pat Metheny en Adrian Belew. Een geweldig comité van aanbeveling. Maar goede wijn behoeft geen krans! En dan speelt het Metropole Orkest ook nog eens de sterren van hemel samen met het Amerikaanse Snarky Puppy dat al jaren op North Sea Jazz een enorme sensatie is.
In Saxofonist Ferdinand Povel had Janssen de ideale, muzikale mentor om hem wegwijs te maken in het doolhof van de jazz. Janssen is hoorbaar geïnspireerd door de saxofonisten John Coltrane en Michael Brecker. Geen wonder! Maar ook uiteenlopende muzikanten als Bartok, Richard Strauss, Frank Zappa, Björk en Sting laten hem niet onberoerd. Een gemêleerd gezelschap toch! Hij is een liefhebber van modale jazz van het illustere ECM-label en van jazz uit het hoge noorden der Vikingen. Laat hem bebop of free jazz spelen, blues of jazzrock of pop, het klinkt allemaal even goed. Een man met een gewone naam die een buitengewone muzikant blijkt te zijn.
2004LeoJanssenGroup
Dat we in de Leo Janssen Group de bloedbroeders van het Metropole Orkest als Arno van Nieuwenhuize (drums) en Peter Tiehuis (gitaar) tegenkomen, hoeft niet te verbazen. Dat de Baarnse toetsenist Stormvogel is ingelijfd hoeft evenmin te verbazen omdat Janssen en Stormvogel regelmatig in de duo bezetting acteren. Met David de Marez Oyens op bas en Martin Gort op percussie die het zestal vervolmaken, lijkt het concert een amalgaam te worden van jazz, rock, world fusion en sfeervolle improvisatiemuziek waar de noorderlingen patent op hebben. Stormachtige maar ook subtiele introspectieve muziek zal dus ons trommelvlies geselen en strelen.




Bezetting 18-04
:

Leo Janssen - sax
Peter Tiehuis - gitaar
Stormvogel - keyboards
David de Marez Oyens - bass
Arno van Nieuwenhuize - drums
Martin Gort - percussie.

(foto's Ron van Ewijk en Peter Putters).