Jazz

Zaterdag 17 oktober: Jazzconcert ERIC INEKE KWINTET, aanvang 21.00 uur, entree € 15- / 10,-.

2010EricInekeIn oktober komt bandleider en drummer Eric Ineke, een oude rot met de slagkracht van een jonge hond, de boel op stelten zetten met zijn kwintet. Ineke speelde samen met grootheden als Dexter Gordon (vandaar!), Barry Harris, de bebopgoeroe van het Haags conservatorium en pianist, gitarist Jimmy Raney, Piet Noordijk, de Charlie Parker van Europa, George Coleman, die nog in de band van Miles speelde, en David Liebman. Met zo’n comité van aanbeveling heb je geen promotie meer nodig, lijkt het wel. Eric Ineke is verknocht aan de hardbop maar kan ook uit andere muzikale vaatjes tappen. Aanstekelijke swing en muzikaal meesterschap staan ons te wachten en dat vinden we helemaal niet erg.
In 2016 speelde Ineke ook in Artishock, met zijn JazzXpress: A Tribute to Dexter Gordon. Het spel van nestor Eric Ineke was niet onderhevig aan slijtage. Energiek, gedreven en dynamisch speelde hij meer als leider dan als begeleider. Hij is een drummer die de roffels en de breaks niet schuwt. De Eric Ineke JazzXpress was meteen op stoom!

Bezetting:

Eric Ineke - drums; Sjoerd Dijkhuizen - tenorsax; Tineke Postma - alt-/sopraansax.
Nadere info volgt. (piano, bas  t.b.a.).

I.v.m. de Corona-maatregelen is het verplicht om te reserveren. Ook zijn er hierdoor maar een beperkt aantal stoelen beschikbaar, dus wees er snel bij!

Ga naar kaarten reserveren